Nagyszabású szakmai programnak ad helyszínt Miskolc, a városban kerül megrendezésre a X. Országos és VI. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia 2023. május 8–9-én.

 

A múzeumi tudásátadással, az élethosszig tartó tanulással, a fenntarthatósággal, örökségmenedzsmenttel, múzeum- és művészetpedagógiával foglalkozó szakemberek tanácskozását egy-két évente, változó helyszíneken rendezi a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Múzeumandragógiai Tagozata. 2023-ban a mozgalom forrásvidékére, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe tér vissza a tizedik, jubileumi vándorgyűlés, mert az első alkalom is a Herman Ottó Múzeum tevékeny közreműködésével, Miskolcról kiindulva Sátoraljaújhely-Széphalomban szerveződött közel két évtizede.

 

Idén a fő téma a múzeumok társadalmi és gazdasági környezete és a fenntarthatóság. 42 előadás, jó gyakorlat és rövid villámbemutató mellett a résztvevők megvitatják a Zöld Múzeum kritériumrendszerét is, külső helyszínként pedig látogatást tesznek Lillafüreden, a Herman Ottó Emlékház megújult állandó kiállításában. Az angol nyelvű nemzetközi szekcióban cseh, német és georgiai múzeumi szakemberek lesznek a konferencia vendégei.

 

A konferencia hivatalos honlapja:

https://pulszky.hu/aktualis/muzeumandragogiai-konferencia-2023-miskolc/