Jótékonysági koncert – Zongorák éneke, a zenepalotában – a közönség nagy tapssal köszönte meg
Különleges zenei élményben lehetett részük azoknak, akik részt vettek múlt hét csütörtökön a “Zongorák éneke” jótékonysági koncerten, melyen Hsin-Ni Liu és Shuai Wang zongoraművészek léptek fel.
A hangverseny első felében Andrew Rindfleisch amerikai zeneszerző Mirages című friss műve hangzott el. A darab a két hangszer rezonanciájára építve tűnékeny látomásokat rajzolt, valamint jól ismert zeneszerzők zenei világát idézte meg, köztük Bartókét is. A program második felében Brahms f-moll két zongorás szonátáját adta elő a két művész. A ritkán hallható mű nterpretációja maximálisan kidolgozott, bravúros, dimamikus volt, melyet a közönség nagy tapssal köszönt meg.
Hálásan köszönjük nekik, hogy az élményen túl az iskolánkban folyó szakmai munka feltételeinek biztosítását is segítették. A hangszerparkunk fejlesztését támogatni kívánó adományokból öszesen közel 300.000 Ft gyűlt össze az adománygyűjtő dobozban és banki átutalással. Külön köszönjük a Dayka Medical orvosi magánrendelések és endoszkópos laboratórium szép felajánlását!
Nagyon köszönjük az MRCC – Miskolci Road Cycling Club-nak, nélkülük nem jöhetett volna létre ez az esemény! Mident megtettek a jó ügyért, sok időt, energiát szántak rá, hogy sikeres legyen a rendezvény.
Végezetül nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki adományával hozzájárult az Egressy Béni Alapítvány célkitűzésének megvalósításához!