Ilyen egy gyermekmeghallgató szoba a miskolci kapitányságon – ha valaki nem ismeri a technikát pórul járhat
petroczy attila

Érdekli, nem érdekli, unja, fárasztja, lapozzon, amíg nem késő. Május idusán remélhetően ismét tárgyalás, ha csak nem marad el, mint legutóbb. A rágalmazók fittyet hánytak az idézésre, távol maradtak. Nos, videón nem más, mint a miskolci gyermek meghallgató szoba, miután a kedves szimpatikus rágalmazóm felbujtott tanú, aki a törvényszéken felsült itt mesélte el mit is kellett volna látnia. Például kést megvillanni a kezemben majd módosította, csak pisztoly lehetett, mert katona is volt, tehát megismeri. Később elmondja abban az időben, amikor az esemény történhetett ő már nem volt az irodában.  Dicsekszik a pontos órájával, ám a főnökei megküldik a munkahelyi naplóját, amely nem stimmelt a meséjével. Figyelem a bíróság megkímélte, nem emelt vádat ellene hamis tanúzás címén. Sőt a rendőrség is azt állítja a tanúskodás törvényes kötelezettség tehát jogszerűen beszélt össze vissza arról, amire felkérték.

Egyszer azt mondja, önként jelentkezett tanúnak majd később állítja őt erre felkérték. Miután egyik állításával ütötte a másikat nem volt más lehetőség a különös társalgás helyszíne ez a bekamerázott szoba lett. Barátságos hely, csak a valamikori vizsgáló nem tudta, hogy itt folyamatos a felvétel, s akkor  is rögzít a technika, amikor már visszahívta a tanút és kettesben korrigálták a prekoncepcióba nem illő állításokat.

A bíróságon – szívesen meghallgatták volna azt a 37 perces hiányzó felvételt, amelyet állítólag a rendőrségi rendszergazda nem vett át.  A rendőr szerint ő kérte meg, hogy csak a lényeges részeket vegye át.  Hihetetlen egy informatikus egy bűncselekményben elhangzott vallomásból mazsoláz, ő dönti el mi a fontos és mi a lényegtelen. S ezt elhiszi valaki. Miközben a rendszergazda közli, sosem látta a felvételt, az egészet egybe átmásolta. Anélkül, hogy szelektálta volna. Na, kérem, szépen ezek után hol van az a felvétel, amelyen a tanú és a nyomozó kiértékeli azt a sok bakit, amit a postás merő jóindulatból fröcsögött. Aki hallja adja tovább – hátha valaki majd ezekre is választ ad.