Másé lett a börtönkórház – a berettyóújfaluiak nem voltak finnyásak – igazi hazai politikai sztori

KInek mi jut eszébe ezekről a képekről. Nos, emlékezetem szerint még a korábbi önkormányzati ciklusban tervezték, a megyei kórház volt mára lakatlan nőgyógyászati pavilonját börtönkórházzá alakítják. Kormányzati döntés volt, ha jól tudom maga a belügyminiszter is megnézte az épületet és alkalmasnak találta erre a célra. Sőt jelentős állami támogatást is kilátásba helyezett ha befogadják ezt az intézményt.

Mint minden beruházás esetében , legyen bármiről is szó azonnal akadnak ellenzői. Akár környezetvédelmi vagy biztonságpolitikai kockázatok okán. Megyénkben több börtön és fogház is található így aztán továbbra is itt helyben kezelik a sűrgös segítségre szoruló elitélteket. Máig sem ritkaság, hogy egy három négy ágyas szobában helyeznek el olyan olyan frissen műtött rabot, amelyet egy 24 órában külön kell őrizni. Jó lehet egy ilyen szobában lábadozni egy ki tudja milyen fogollyal.  Ennek akartak véget vetni egy jól örzött, körbezárt börtönkórházzal, amely mellesleg az itteni egészségügyi személyezetnek orvosoknak, ápolóknak többlet jövedelmet teremtett volna.

Persze jó hazai szokás szerint először az ellenzéi pártok feküdtek keresztbe. Majd miután látták, hogy a lakosság is ellenzi a kormánypárti politikusok is ellene protestáltak.

Nagyvonalú volt a kormányzat. Gálánsan továbálltak, Berettyóújfalu önkormányzata már nem volt ennyire kényes és ellenálló, befogadták. Állítólag már fel is épült, Lagzi Lajcsi is ott lábadozik.

S akkor tessék megnézni a volt nőgyógyászati épület jelenlegi állapotát.