Erőszakos incidens történt hétfőn Joáv Gallant védelmi miniszter biztonsági őre és Miri Regev közlekedési miniszter sofőrje között a Tel Hasomernél. Regev egy rendezvényre érkezett, és nem engedték be az autóját. A Sabak belbiztonsági szolgálat szóvivői szerint Regev sofőrje tovább vezetett, és áthajtott a biztonsági őr lábán. A Sabak vizsgálatot indított.

A médiában megosztott videón hallgató, ahogy Regev azt mondja a sofőrnek miközben az autó előtt emberek állnak: ,,Menj!” A sofőr válaszul kéri, hogy nyugodjon le, és figyelmezteti, hogy nem tud tovább menni.

Miután elhajtottak, a sofőr kijelentette, hogy nem ijedt meg a vádtól, hogy áthajtott az őr lábán, megjegyezve, hogy van műszerfali kamerája. Regev válaszul ,,idiótának” nevezte az őrt.

Mindez egy élelmiszerdoboz csomagolási eseményen történt, amelyre minden évben sor kerül az Izraeli Védelmi Erőkkel együttműködve a Tel Hasomerben. Tegnap a védelmi miniszter is jelen volt az eseményen, és ennek megfelelően megerősítették a biztonságot. Regev miniszter még Gallant előtt érkezett.

A Sabak azt állítja, hogy megkérték a sofőrt, hogy igazolja magát, de ő megtagadta, majd konfrontáció alakult ki. Nem állította meg a járművet, lassan hajtott és átment a biztonsági őr lábán. Végül Gallant közbelépett, a járművet átengedték és az incidens véget ért.

Regevhez közeli források a Kan közszolgálati műsorszolgáltatónak azt nyilatkozták, hogy a biztonsági őr erőszakosan viselkedett a miniszter sofőrjével szemben, a miniszter pedig a Sabak vezetőjéhez fordult, és a biztonsági őr sofőrrel szembeni erőszakos incidensének kivizsgálását kérte. Azt is közölték, hogy az elhangzottakkal ellentétben a biztonsági őr nem sérült meg.

A Sabak közleménye: „Amikor a közlekedési miniszter a biztonsági személyzet részvételével a rendezvényre érkezett, a miniszter sofőrje nem volt hajlandó teljesíteni a helyszínen bevetett biztonsági erők utasításait, és az egyik biztonsági őr lábát megsebesítve folytatta útját. Ezt az incidenst, mint minden incidenst, a biztonsági hatóságok kivizsgálják. A Sabak visszautasítja a biztonsági őr erőszakos fellépésére vonatkozó vádakat, sajnálja az esetet, és továbbra is professzionálisan és méltóságteljesen fog fellépni küldetésének és kötelességének teljesítése érdekében”.