RÉVÉSZ JÁNOS LESZ AZ ÚJ ORSZÁGOS KÓRHÁZI FŐIGAZGATÓ
A kinevezés csütörtökön késő este jelent meg a Magyar Közlönyben. Révész Jánost, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Kórház főigazgatóját Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor nevezte ki január 1-jei hatállyal.

Dr. Révész János elődjét, Jenei Zoltánt november végén váltották le az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) éléről, de menesztették gazdasági főigazgató-helyettesét, Tóbiás Tamást is.

Pintér Sándor ezután Szondi Zita általános országos kórházi-főigazgató helyettest bízta meg a főigazgatói feladatok ellátásával, majd december közepén egyszerre 24 kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter.

MedicalOnline korábbi cikke szerint a kórházak gazdasági problémái, vagyis hatalmas felhalmozott adóssága miatt küldték el a volt főigazgatót, és Tóbiás is emiatt kényszerült távozni.

Dr. Révész János 2018 szeptembere óta vezeti/vezette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat. Előtte a megyei kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrum centrumvezető főorvosa volt.