Avi/ujkelet.live

A háború 122. napja: Az Izraeli Védelmi Erők reggel tájékoztatást adott a csapatok elmúlt nap során végzett műveleteiről a Gázai övezetben.

A hadsereg szerint az övezet középső részén egy ötfős terroristaosztagot azonosítottak azon a területen, ahol a Nahal-dandár harcosai tevékenykednek. A szárazföldi erők, légi járművek, hajók és tankok közös akciója során a terroristákat rövid időn belül likvidálták.

A 162. hadosztály erői folytatták rajtaütéseiket a Gázai övezet északi és középső részén a Hamász terrorista célpontjai ellen. A Nahal-dandár és a 401. dandár harci csapatai több tucat terroristát öltek meg.

A dél-gázai Khan Juneszben a légierő vadászgépe a 98. hadosztály irányításával terrorista infrastruktúrát támadott, amelyben egy hamászos terrorsejt gyülekezett arra készülve, hogy a közeli épületben bevetett izraeli erők ellen robbanóeszközöket élesítsen.

Khan Junesz nyugati részén a Givati-dandár harci csapatai folytatták a razziákat a terrorista telepeken és a terroristák likvidálását. Tegnap a harcosok több tucat fegyveres terroristát öltek meg, akik lesből támadták le az erőket.

Az Ejtőernyős-dandár harcosai egy drónt irányítottak, amely átvizsgálta az erők bevetési területét, és méterekre tőlük robbanóeszközt szállító terroristát azonosítottak. A terroristát likvidálták, és másodlagos robbanást is azonosítottak, amelyek nála lévő robbanószerkezetekről tanúskodtak.

Szintén a város területén a 646. dandár harcosai hírszerzési irányítás mellett terrorista célpontokra csaptak le, és Kalasnyikov típusú fegyvereket, mesterlövész puskákat, gránátokat és töltényeket találtak. A harcosok közelharcban és légi támogatással megöltek tíz terroristát.

Továbbá a hadsereg rakétahajókkal támadta a terrorszervezetek által használt terrorista infrastruktúrákat a Gázai övezetben.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet reggel megnevezte három tagját, akik a közelmúltban meghaltak az izraeli hadsereg dél-libanoni csapásaiban.

Halálukkal 182-re nőtt a terrorcsoport megölt tagjainak száma a gázai háború kitörése óta.

The post Összehangolt támadások és likvidálások a Gázai övezetben first appeared on Új Kelet online.