Avi/ujkelet.live

A háború 140. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggeli tájékoztatója szerint folytatódtak a Hamász terroristái elleni harcok a dél-gázai Khan Juneszben, miközben az erők Gázaváros Zeitun negyedében széleskörű műveletet hajtanak végre.

A 7. dandár az elmúlt nap során megölt több mint tíz terroristáit Khan Junesz nyugati részén mesterlövészekkel és légicsapások irányításával.

A Kommandó-dandár rajtaütéseket hajtott végre a Hamász helyszínein. A Maglan kommandósai több tucat rakétát, aknavetőgránátot és robbanóeszközöket találtak.

A Givati-dandár egy offenzíva részeként Hamász posztokat rombolt le és terroristákat ölt meg. A művelet előtt a légierő számos épületet lerombolt, melyeket a Hamász parancsnoki központként, gyülekező helyként, mesterlövész posztként és fegyverraktárként használt.

Mindeközben Zeitunban a 401. páncélosdandár megölt több mint tíz terroristát mesterlövészekkel valamint drón és helikoptertámadások irányításával. A csapatok továbbá fegyvereket és alagútbejáratokat találtak a területen.

Nyíl: A Védelmi Minisztérium közzétette a felvételt, amin a Nyíl rakétavédelmi rendszer aktiválódik a Jemenből Izrael felé tartó ballisztikus rakéta miatt tegnap reggel. A sikeres elfogásra a Vörös-tenger felett került sor.

Északi front: Az izraeli hadsereg este lebombázott egy épületet a dél-libanoni Blida faluban, ahová a Hezbollah munkatársai bementek.

Nem sokkal azután, hogy azonosították a terroristacsoport által használt épületbe belépő operatívokat, légicsapást irányítottak rájuk.

A hadsereg továbbá területeket ágyúzott Dél-Libanonban, ,,fenyegetések elhárítása” céljából.

Libanonból tegnap több rakétát lőttek ki Zar’it és Metula irányába, a hadsereg válaszul ágyúzta az indítóállásokat.

Becslések szerint eset legalább kilenc rakétát lőttek ki Libanonból a Golán-fennsíkra. Többet elfogtak a légvédelmi rendszerek. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Likvidálások: A Hezbollah tegnap bejelentette két tagja halálát, akik ,,a Jeruzsálem felé vezető úton” vesztették életüket, az az izraeli csapásokban.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató libanoni jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy az egyik megölt terrorista, Hasszán Száleh a Hezbollah elit Radwan haderejének magas rangú parancsnoka volt. Száleh a dél-libanoni Kfar Remenben végrehajtott csapásban halt meg, egy másik Hezbollah-taggal, Hisam Abdullahval együtt.

A gázai háború kitörése óta a Hezbollah 208 terroristáját vesztette el.

Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat reggel bejelentette, hogy tegnap légicsapással likvidálta a Palesztin Iszlám Dzsihád terroristáját Dzseninben (Palesztin Hatóság területe), aki terrortámadás végrehajtására tartott, és az elmúlt hetekben számos lövöldözős terrortámadást hajtott végre az izraeli erők valamint Meirav és Mevo Dotan közösségek valamint a Szalim és Dzsalama ellenőrzőpontok ellen.

A célpont Jasszer Hanun dzsenini lakos volt, korábban már ült izraeli börtönben a Palesztin Iszlám Dzsihádban végzett tevékenysége miatt.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint további tizenöt személy megsérült a dróncsapásban, kettő állapota válságos.

The post Videón a Nyíl és a dróncsapásos likvidálás Dzseninben first appeared on Új Kelet online.