Avi/ujkelet.live

A háború 154. napja: Négy izraeli megsérült pénteken délután egy robbanószerkezet következtében Szamáriában. Az Izraeli Védelmi Erők közölte, hogy a csapatok ,,proaktív tevékenysége” során Szilat ad-Dhahr palesztin falu közelében terroristák egy robbanószerkezetet élesítettek a környéken. Az erők hajtóvadászatot indítottak a terroristák után.

Két sérültet helikopterrel evakuáltak kórházba, másik kettőt a helyszínen elláttak.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint két terrorista mintegy harminc golyót lőtt ki egy izraeli katonai posztra Chomes közelében. A harcosok viszonozták a tüzet. A terroristák megszöktek Szilat ad-Dhahr irányába. A robbanás az üldözésük során történt.

A sérültek evakuálása katonai helikopterrel:

,,Keressük a terroristákat, amíg el nem kapjuk őket” – nyilatkozta egy biztonsági tisztviselő. Elmondása szerint az elmúlt héten mintegy száz keresett terroristát tartóztattak le, és többeket likvidáltak, köztük olyanokat is, akik terrortámadást terveztek. ,,Éjjel-nappal azon dolgozunk az összes biztonsági szervezettel együtt, hogy elkapjuk ezeket a terroristákat, letartóztassuk vagy likvidáljuk őket, amíg még a városokban és falvakban tartózkodnak” – mondta a forrás. A gázai háború kezdete óta több mint 3500-at tartóztattak le Júdeában és Szamáriában, és körülbelül 400 terroristát likvidáltak.

Kedden egy izraeli katona súlyosan megsérült, amikor egy 16 éves palesztin terrorista megkéselte a szamáriai Jichár csomópontnál. A terroristát a helyszínen ártalmatlanították.

The post Terrortámadás Szamáriában – 4 sérült first appeared on Új Kelet online.