Avi/ujkelet.live

A háború 166. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szerdán közölte, hogy a Katonai Hírszerzés és a Sabak belbiztonsági szolgálat irányításával hétfőn légicsapást hajtottak végre a dél-gázai Rafahban, megölve a Hamász terrorszervezet úgynevezett vészhelyzeti bizottságának vezető tisztjeit.

Szajjid Qutb Hasas, Oszama Hamad Dhahir és Hadi Abu al-Rusz meghalt, Muhammad Avad al-Malálhi pedig feltehetően megsebesült.

Hasas, Dhahir és al-Malálhi a Hamász vészhelyzeti bizottságának vezetői voltak Rafah északi és keleti részén, al-Rusz pedig a bizottság műveleti tisztje volt.

A terroristák „voltak a felelősek a terrortevékenység megszervezéséért és a Hamász-operatívokkal való kommunikációért a terepen”, valamint segítettek „a terrorszervezet katonai szárnyának a folyamatos ellenőrzés megteremtésében”.

,,A magas rangú tisztek a Hamász vezetés rafahi követei voltak, a Hamász tevékenységének humanitárius területekre való összpontosításán dolgoztak, és felelősek voltak a csoport összes tevékenységéért, valamint a csoport helyi operatívjaival való kommunikációért”.

A csapások azután történtek, hogy a hadsereg a múlt héten Nidal al-Eidet, Rafah körzet vészhelyzeti bizottságának vezetőjét is célba vette.

The post A Hamász magas rangú terroristái, akiket megöltek Rafahban first appeared on Új Kelet online.