Avi/ujkelet.live

A háború 174. napja, északi front: Reggel 7 óra óta négy sorozatban aktiválódtak a rakétára egyszer pedig a drón behatolásra figyelmeztető szirénák Izrael északi határmenti közösségeiben.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint délelőtt tíz rakétát lőttek ki Slomira, ebből kilencet elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Sérülésről vagy kárról nem érkezett jelentés. A hadsereg agyúzással támadta a rakétaindító posztokat.

Déli front: A légierő vadászgépei folytatták bevetéseiket a Gázai övezetben, és az elmúlt napokban több tucat célpontot támadtak, köztük alagútnyílásokat és földalatti kilövőállásokat.

A gázavárosi Sifa Kórházban az izraeli csapatok megöltek több mint 200 terroristát a folyamatban lévő Hamász elleni műveletük során.

Az elmúlt nap folyamán a Hamász terroristái kijöttek a Sifa sürgősségi osztályáról, ahol bújkáltak, és tüzet nyitottak a csapatokra. A hadsereg szerint ez az elmúlt napokban többször előfordult.

A harcok közepette a katonák evakuálták a civileket, betegeket és egészségügyi személyzetet a kórház másik részébe, ,,amelyet a hadsereg készített elő és hozott létre a megfelelő orvosi kezelés folytatása érdekében”.

Mindeközben a csapatok megölték a Hamász több tucat terroristáját a dél-gázai al-Qararában és Khan Junesz al-Amal negyedében.

A Kommandó-dandár csapatai terror-infrastruktúrát semmisítettek meg, melyben fegyverek voltak. A 7. páncélosdandár erői pedig robbanóeszközöket és aknavetőgránátokat találtak.

A Givati-dandár azonosított két terroristát az erők közelében, akiket légicsapással és tanklövedékekkel likvidáltak. A környék átfésülése során a csapatok sok robbanóeszközt találtak.

Gáza középső részén a Nahal-dandár csapatai az elmúlt nap folyamán megöltek számos terroristát, többek között légicsapások irányításával.

The post Rakéták Libanonból, harcok Gázában first appeared on Új Kelet online.