Avi/ujkelet.live

A háború 193. napja: Felrobbant két drón délután Galileában, könnyebben megsebesítve három személyt és komoly anyagi károkat okozva, jelentette az izraeli média.

Az Izrael Védelmi Erők közölte: ,,Két robbanóanyaggal megrakott drón lépett be Libanonból az országba és felrobbant Beit Hillel térségében. A szirénák nem aktiválódtak. Az incidenst vizsgálják”.

Likvidálás: Arab riportok szerint délután egy járműt célzó izraeli csapásban a dél-libanoni Türosz térségében egy személy meghalt és többen megsebesültek.

Az Izraeli Védelmi Erők még nem nyilatkozott.

Hadgyakorlat: Az izraeli hadsereg egy sor gyakorlatot hajtott végre, mind a terepen, mind a kibertérben, háborút szimulálva Észak-Izraelben. A gyakorlatok célja ,,a felkészültség növelése az északi arénában” – közölte a hadsereg.

Az Északi Parancsnokság és a Kibervédelmi Osztály gyakorlata ,,az erők bevetését és a technológiai eszközök alkalmazását” valamint ,,a digitális térben zajló harcot” szimulálta.

Az Északi Parancsnokság továbbá végrehajtott egy gyakorlatot tartalékos erőivel, gyakorolva a koordinációt a különböző részlegek között.

A 210. Basan regionális hadosztály gyakorlata pedig „különféle forgatókönyveket szimulált egyszerre Libanonban és Szíriában”.

A 282. tüzérezred a rutin hadműveletekből való hirtelen átváltást gyakorolta vészhelyzetre.

The post Felrobbant 2 drón északon, likvidálás Libanonban és hadgyakorlat first appeared on Új Kelet online.