ujkelet.live

Egy 26 éves palesztint, aki illegálisan lépett be Izraelbe, ma reggel azzal vádoltak meg, hogy a jeruzsálemi Sáárei Cedek kórházban orvosnak adta ki magát, lopott az egyik ott kezelt betegtől, és megpróbálta megzsarolni annak családját, hogy hitelkártya adatokat szerezzen.

A rendőrség közleménye szerint a vádlott egy hamis okmánnyal jeruzsálemi lakosként azonosította magát, és így sikerült csalárd módon orvosi ellátáshoz jutnia a kórházban. Ottléte közben bement egy beteg, egy fiatal nő szobájába, és eltulajdonította a mobiltelefonját, hitelkártyáját és egyéb iratait.

Később a palesztin felhívta a fiatal nő édesanyját, és „Dr. Ahmedként” azonosította magát, és közölte vele, hogy lánya egészségi állapota romlott, és meg kell műteni. Ebből a célból arra kérte az anyát, hogy adja meg a hitelkártya kódját, hogy ,,felszámolja a műtéti költségeket”. A vádlott többször is felhívta az aggódó szülőket, miközben azzal fenyegetőzött, hogy ha nem működnek együtt vele, bántani fogja a lányukat.

Az aggódó szülők a hívások nyomán felvették a kapcsolatot a kórház biztonsági osztályával, akik őröket rendeltek ki a beteghez. Ezzel egy időben a rendőrség nyomozást indított, és sikerült felkutatnia a palesztint, akit Jeruzsálem óvárosában tartóztattak le.

A nyomozás végén vádemelést nyújtottak be ellene.

The post „Dr. Ahmed”, a zsaroló first appeared on Új Kelet online.