Avi/ujkelet.live

A háború 212. napja: A 99. hadosztály erői, beleértve a 2. Karmeli-dandár, a 679. Jiftach-dandár és más erők harci csapatait, továbbra is a Gázai övezet középső részén vannak bevetve, hogy terroristákat öljenek meg és terrorista infrastruktúrát semmisítsenek meg.

A hadosztály a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Katonai Hírszerzés irányításával légicsapással megölte a Hamász terrorszervezet Bureidzs-zászlóaljának vezető parancsnokát.

Szaleh Dzsamil Muhammad Imad, a zászlóalj harctámogató egységének parancsnokát több másik terroristával együtt likvidálták egy Gáza középső részét célzó terror-infrastruktúra támadásánál.

Egy másik légicsapással megöltek három Hamász terroristát, a csoport Nukba elit haderejének tagjait, akik részt vettek az október 7-i mészárlásban.

Az észak-gázai Dzsabalijában végrehajtott támadásban pedig megölték a Hamász három terroristáját, köztük egy századparancsnok-helyettest.

Az éjszaka a hadsereg tüzérségi lövedékkel célozta a Hamász egyik gázai rakétakilövő posztját, amely használatra kész volt Dél-Izrael elleni támadásokhoz.

Izraeli vadászgépek számos más helyszínt is bombáztak Gázában, köztük terrorcsoportok által használt épületeket, fegyverraktárakat és egyéb infrastruktúrát. A hadsereg szerint az egyik épületet azután vettek célba, hogy egy orvlövészt azonosítottak benne.

Vasárnap kora délután mintegy 10 rakétát lőttek a dél-gázai Rafahból a gázai határ közelében lévő Kerem Salom térségére. A média három sérültről számolt be. A támadásért a Hamász terrorszervezet vállalta a felelősséget, azt állítva, hogy katonákat vett célba.

Északi front: Izraeli vadászgépek az éjszaka a Hezbollah terrorszervezet posztjait támadták Dél-Libanonban. A célpontok között szerepelt egy épület Khiamban és egy megfigyelőállomás Matmurában.

A csapatok továbbá területeket ágyúztak Halta and Naqura közelében ,,fenyegetések elhárítása” céljából.

Vasárnap kora délután a Hezbollah mintegy 20 rakétát lőtt ki Kirjat Smona területére. A Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogta a lövedékek egy részét.

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint egy 65 éves férfi könnyebben megsérült a repeszek következtében. Egy mentőautóban pedig károk keletkeztek a repeszek miatt.

Jeruzsálem: Vasárnap délelőtt letartóztattak egy fiatal nőt Jeruzsálem óvárosaban, a Templom-hegy egyik bejáratának közelében.

A rendőrség szerint a terrorista gyanút ébresztett a tisztekben, mivel a kezét a fejfedőjébe tette.

,,A rendőrök megkezdték a kihallgatását és átvizsgálását a gyanúsítottnak, aki nem volt hajlandó elvenni a kezét, és nem engedelmeskedett a rendőrök utasításainak” – közölte a rendőrség.

A nő a kihallgatás során kést húzott elő a fejfedőjéből, a rendőrök pedig fizikai erő alkalmazásával őrizetbe vették.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

The post Likvidálás Gázában, rakéták Rafahból és Libanonból, késelési kísérlet Jeruzsálemben first appeared on Új Kelet online.