Avi/ujkelet.live

A háború 227. napja, déli front: Reggel fél 9-kor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Szderotban és környékén. Sérülésről vagy kárról nem érkezett jelentés. Két rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Szderotra, melyek valószínűleg nyílt területen landoltak.

Szderot rakétatámadás alatt

Videó: Az Izraeli Védelmi Erők szombat este megosztott egy videót, amit a Gázai övezetben talált, és amelyet a Hamász terrorszervezet rögzített propaganda célokra.

A rövid videóban, melyet a Hamász anno nem hozott nyilvánosságra, a magyar izraeli állampolgársággal is rendelkező 8 éves Ela Elyakim áll a terrorszervezet lógóját ábrázoló zászló mellett, bemutatkozik és kéri, hogy szabadítsák ki. Ela családja engedélyezte a hadseregnek a videó közzétételét.

„Ela Elyakim vagyok, Noam lánya, és 8 éves vagyok, és arra kérem Bibit [Binjámin Netanjahu miniszterelnök], hogy szabadítson ki minket. A Hamász foglya vagyok.”

Elát és 15 éves nővérét, Dafnát október 7-én rabolták el Nahal Oz kibucból. Édesapjukat, Noamot, élettársát, Diklát és fiát, Tomert a terroristák aznap meggyilkolták. A család túszul ejtését a terroristák élőben közvetítették.
Itt írtunk róluk.

A két lány november 26-án, 51 nap fogság után szabadult, az egyhetes fegyverszünet részeként, amely során 105 túszt engedtek szabadon.

A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy szerint Ela azt mondta, hogy a Hamász terroristák „kényszerítették, hogy olvasson fel egy szövegkönyvből, kényszerítették, hogy öltözzön át, és kényszerítették, hogy újra és újra leforgassák ezt a félelmetes jelenetet”.

Nagymamájuk korábban azt nyilatkozta, hogy a terroristák azt mondták Dafnának és Elának, hogy senki nem akarja őket visszakapni, és azzal fenyegettek, hogy megölik őket, ha elmondják mi történt velük és hol voltak fogva tartva.

Északi front: Izraeli vadászgépek az éjszaka a Hezbollah terrorszervezet posztjait támadták Dél-Libanonban.

A célpontok között szerepeltek épületek Blidában, Dzsibbainban és Odaisszében valamint egy megfigyelőállomás Chichine-ben.

The post Nyilvánosságra hozták a Hamász videóját, amit egy túszul ejtett izraeli magyar gyerekről készített first appeared on Új Kelet online.