Avi/ujkelet.live

A háború 239. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők a Sabak belbiztonsági szolgálattal együttműködésben csütörtökön légicsapással megölte Nuszeirat térségében Manszúr Adil Manszúr Kaszhlan Hamász terroristát, aki Izraelben és külösen Júdea és Szamáriában végrehajtandó terrortámadások előmozdításában vett részt.

,,A terrorista terrortevékenységeket mozdított elő és hajtott végre, valamint koordinációt és együttműködést folytatott terrorszervezetekkel a Gázai övezetben és más országokban” – áll a hadsereg szombati közleményében.

Egy másik közös hadműveletben a héten a légierő drónja a központi táborokat vette célba, és megölte Walid Abed Abu Dalalt. A terrorista a Hamász katonai szárnyában szolgált valamint a belbiztonsági erők technologiai részlegének vezetőjeként.

A hadsereg szerint a Hamász belbiztonsági erői, és különösen annak technológiai osztálya ,,károsítja az Izraeli Védelmi Erők cselekvési szabadságát a Gázai övezetben, és jelentős részét képezik a Hamász kémelhárítási kísérleteinek”.

Pénteken, szintén Nuszeiratban, a légierő megölte Tareq Darwist, aki a Nuszeirat zászlóalj légi alakulatának központi alakja volt. Darwish az elmúlt hónapban végrehajtott terrorcselekmények részeként megpróbálta ,,gátolni az Izraeli Védelmi Erők légi hadműveleteinek szabadságát” Gázában.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet vállalta a felelősséget a délelőtti támadásért, mely során Burkan rakétákkal vett célba egy katonai bázist Kirjat Smona közelében.

Kirjat Smona önkormányzata szerint súlyos károk keletkeztek az infrastruktúrában, ingatlanokban és járművekben a térségben.

Az izraeli hadsereg szerint a támadás következtében sérülés nem történt, és röviddel később megsemmisítette a két nehéz robbanófejejes lövedék kilövéséhez használt rakétavetőt.

A hadsereg továbbá reggel likvidálta a Hezbollah két terroristáját akiket a dél-libanoni Madzsdel Szelmben azonosítottak.

Drón: A hadsereg kora délután megerősítette, hogy az egyik drónját lelőtték Dél-Libanon felett.

A Hermes 900-as modellt egy légelhárító rakéta találta el, miközben a térségben végezte küldetését.

Az incidens vizsgálat alatt van.

Ez a negyedik izraeli drón, amelyet a Hezbollah lelőtt Dél-Libanon felett a háború közepette.

The post Likvidálások Gázában és Libanonban first appeared on Új Kelet online.