Avi/ujkelet.live

A háború 240. napja: 15 rakéták lőttek ki délután Libanonból a Golán fennsíkon lévő Katzrinra, mindegyik nyílt területeken landolt, tüzeket okozva.

Tűzoltók a helyszínen a lángok eloltásán dolgoznak, sérülésről nem érkezett jelentés.

Két páncéltörő rakéta pedig komoly károkat okozott egy házban Metulában.

Ezt megelőzően aktiválodtak a szirénák Naharijában és Akkón, miután az izraeli hadsereg ,,egy gyanús légi célpontot” azonosított, melyre elfogó rakétát lőtt ki. A hadsereg vizsgálja az incidenst.

Reggel nyolc rakétát lőttek ki Margaliotra, a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogta a lövedékeket.

A hadsereg délután közölte, hogy légicsapást hajtott végre a Hezbollah terrorszervezet fegyverraktára ellen a dél-libanoni Majsz al-Dzsabalban. A támadásra azt követően került sor, hogy egy terroristát azonosítottak belépni a létesítménybe. A légicsapást követő másodlagos robbanások arra utalnak, hogy lőszert tároltak a helyszínen.

A hadsereg továbbá célba vette a Hezbollah egyik épületét Hulában, melyet arra használt, hogy rakétaesőt küldjön Margaliotra. A libanoni média szerint két pásztor meghalt a támadásban.

Miközben a hadsereg harcra készül északon is, Herci Halevi vezérkari főnök látogatást tett az Északi Parancsnokság földalatti főhadiszállásán, a légierő parancsnoki központjában és más részlegeknél.

Az izraeli hadsereg a héten lezárta hadgyakorlatát, a Hezbollah támadásai miatti eszkalációra való felkészülés részeként.

A hadgyakorlat, amelyet az Északi Parancsnokság és a Vezérkar más igazgatóságai és szárnyai hajtottak végre, „sok forgatókönyvet tartalmazott, amelyek a háború kiszélesedését szimulálják az északi arénában, és többfrontos háborús forgatókönyveket” – közölte a hadsereg. A gyakorlat részeként a 36. hadosztály ,,harci forgatókönyveket szimulált az északi arénában”.

The post A libanoni rakéták tüzeket okoztak északon first appeared on Új Kelet online.