Avi/ujkelet.live

A háború 293. napja, déli front: Tegnap a Hamász terrorszervezet számos rakétát lőtt ki a humanitárius zóna térségéből a dél-gázai Khan Juneszben. A rakéták nem jutottak át a határon izraeli területre, és az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) Al-Qarara iskolájának területén landoltak Khan Juneszben. A sikertelen rakétatámadást követően a segélyszervezetek két civil haláláról és több sérültről számoltak be.

Ennek fényében, a palesztinokkal katonai összekötőként szolgáló Kormányzati Tevékenységek Koordinátora a Területeken (COGAT) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) koordinálásával a sebesült civileket a Deir al-Balach régióban zajló harcok során létesített Nemzetközi Orvosi Hadtest tábori kórházába szállították alapellátásra.

,,A Hamász terrorszervezet rendszeresen megsérti a nemzetközi jogot, miközben szisztematikusan kihasználja a polgári épületeket és a polgári lakosságot élő pajzsként használja Izrael Állam elleni terrorcselekményekhez” – hangsúlyozta az izraeli hadsereg.


Harcok: A légierő az elmúlt 24 órában több mint hatvan terrorcélpontot támadott vadászgépekkel, harci helikopterekkel és drónokkal a Gázai övezetben.

A 7. dandár, az ejtőernyősök és a Kommandó-dandár csapatai a 98. hadosztály alatt az elmúlt nap során megöltek számos terroristát és leromboltak mintegy ötven terror-infrastruktúrát a Khan Juneszben végzett műveletekben.

A Givati-dandár és a 401. dandár a 162. hadosztály alatt folytatja műveleteit a dél-gázai Rafahban. A Givati harcosok azonosítottak két terroristát és légicsapást irányítottak rájuk.

Mindeközben az Alexandroni-dandár a Gázai övezet középső részén folytatja bevetését. A csapatok a légierővel együttműködve tegnap megsemmítettek számos terror-infrastruktúrát.

The post Gázai civilek halálát okozta a Hamász sikertelen rakétatámadása first appeared on Új Kelet Live.