Avi/ujkelet.live

A háború 351. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy a katonai hírszerzés és a Déli Parancsnokság irányításával likvidálta a Gázai övezetben Muhammad Manszúr terroristát, aki a Hamász terrorszervezet katonai hírszerzésének jelentős technológiai tudásforrása volt. Továbbá a Hamász terrorszervezet számos terroristáját megölték, akik az izraeli erők ellen szervezkedtek.

Mindeközben a Nahal és a Givati-dandár harcosai folytatják műveleteiket a Gázai övezet déli részén. Az elmúlt nap során a csapatok fegyvereket lokalizáltak, megöltek számos fegyveres terroristát és megtámadtak sok terror-infrastruktúrát.

Az 5. és a 14. dandár a Gázai övezet középső részén a Netzarim folyosón megölt sok terroristát, és az erők irányításával dróncsapást mértek a Hamász terrorszervezet számos katonai épületére.

A légierő az elmúlt nap során támadást hajtott végre körülbelül húsz terrorcélpont ellen, köztük terror-infrastruktúrákra, katonai épületekre és terrorsejtekre.


Terroristák és tolvajok: Az izraeli hadsereg délben arról számolt be, hogy a Tzabar zászlóalj műveletei során Rafahban, mely egy humanitárius útvonal biztosítását takarja, a terület átfésülésekor fegyvereseket azonosítottak, amint kifosztanak egy segélyszállító teherautót.

A csapatok drónt irányítottak a fegyveresekre, mely azonositotta őket egy járművel próbálva elmenekülni és csapást mért rájuk. Egy másik terroristára, aki meglépett, szintén csapást mértek.


Még mindig Gáza: A hadsereg kora délután közölte, hogy vadászgépek a katonai hírszerzés és a Déli Parancsnokság irányításával pontos támadást hajtottak végre a Hamász terroristái ellen Gázavárosban, akik egy parancsnoki helységben tevékenykedtek, melyet egy korábban iskolaként szolgáló létesítménybe ágyaztak.

A helyszínt a terroristák terrortevékenységek tervezésére és végrehajtására használták az izraeli hadsereg és Izrael Állam ellen.

A támadás előtt a hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.


Északi front: Az izraeli hadsereg helyi idő szerint röviddel délután 2 előtt közölte, hogy támadást hajt végre a Hezbollah terrorszervezet ellen Libanonban.

A bejelentés után nem sokkal aktiválódtaka rakétára figyelmeztető szirénák számos észak-izraeli közösségben.

A Polgárvédelmi Parancsnoksága utasította Cfát lakóit, hogy további értesítésig maradjanak a óvóhelyek közelében.

Az izraeli légiközlekedési hatóság ma reggel kiadott repülősöknek szóló értesítése szerint a légteret tengerparti Haderán és tőle északra lezárták. A döntés 24 órára szól, és nagyrészt csak a szabadidős és mezőgazdasági repüléseket érinti. A Ben Gurion repülőtérre nincs hatással, mivel a kereskedelmi járatok általában nem repülnek Haderától északra.


A helyzet Libanonban: A tegnapi bejrúti izraeli légicsapásban összesen legalább tizenhat Hezbollah-tag vesztette életét, köztük Ibrahim Aqil főparancsnok és Ahmed Wahabi vezető tiszt.

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint a halottak száma harmincegy, az áldozatok között három gyerek és hét nő van. További hatvannyolc személy megsérült. Vannak még olyan testrészek, amelyeket nem azonosítottak. A libanoni egészségügyi miniszter háborús bűnnek minősítette a támadást.

A Hezbollah Ali Karakit és Talal Hamia magas rangú tiszteket nevezte ki a terrorcsoport műveleti részlegének élére Ibrahim Aqil tegnapi likvidálását követően, jelentette az Al-Hadath szaúdi hírügynökség.

Mindkét tiszt a Dzsihád Tanács, a Hezbollah legfelsőbb katonai testületének tagja.

Karaki a Hezbollah déli parancsnokságának vezetője, aki a terrorcsoport dél-libanoni katonai tevékenységéért felelős, Hamia pedig a Hezbollah 910-es egységének, a terrorcsoport külföldi műveleteiért felelős egység vezetője.

A Dzsihád Tanács állítólag hét tagú, bár mostanra ötre csökkent Aqil valamint Faud Sukr, a Hezbollah vezérkari főnökének júliusi likvidálása után.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Likvidálás Gázában és újabb támadások Libanonban first appeared on Új Kelet Live.