Elhunyt Sinka István  – évtizedekig becsületes rendőrként szolgált – sokáig felügyelte a miskolci rendészet köztéri kameráit

Most tették közé, hogy elhunyt Sinka István 72 esztendős korában. A kisvárdai születésű volt rendőr elvégezte a RT főiskolát és hosszú ideig szolgált a Belügyminisztérium kötelékében. Ismeretségünk újkeletű, pontosan  fél évtizedre nyúlik vissza. István ugyanis nyugalomba vonulása után a miskolci rendészetnél szolgált és mint volt rendőr a köztéri kamerákat felügyelte. S amikor a velem szembe jogtalanul, törvénytelenül intézkedő személyek rámtámadtak és híre ment a közelgő bírósági tárgyalásnak, ő is azok között volt akik megkerestek. Elmondta, hogy noha az adott időben nem volt szolgálatban viszont látta az intézkedésről zajló felvételt. Jó ideig hezitált, hogy megjelenjen a tárgyaláson és az első két idézést figyelmen kivül is hagyta. Majd egészségi állapotára tekintettel úgy döntött tanúk előtt videofelvételen számol be a történtekről. A video máig is meg van. Nem tettem közé idáig mert hiába jelent meg a bíróságon nem akarták elhinni neki a valóságot.  A rendészet azt állította a nyomozóknak, hogy az adott időben amikor az intézkedés zajlott a térre néző mindkét kamera elromlott.  Pontosan akkor és arra az időre, de erről soha semmilyen dokumentumot nem szolgáltattak még a bíróság kérésére sem. István önzetlenül mint becsületes exrendőr próbált segiteni az igazság kiderítésében és az engem rágalmazók leleplezésében. Az erről készült filmek biztonságban vannak bárki megnézheti.

Maga mondta a filmen, igazi nehézember, sok barátja és még több ellensége van. Csak azért mert nem tűri a becstelen hazúgságot, az igazságtalanságot  és akkor is hallatja a hangját , amikor mások sunyin meglapulnak. Élete végéig eskűje szerint rendőr maradt.

István nyugodj békében, emlékedet megőrizzük.