Tavaly nem volt szerencsém eljutni az első miskolci sörfesztiválra. Most nyitáskor bejártam, elvitt a kíváncsiság. Láttam Dr. Kriza Ákos polgármester úr személyesen  ellenőrizte le a rendezvényt. Helyében magam is mindent helyén találtam volna. A bejutás se volt komplikált , kora este még nem kígyóztak a sorok a pénztárnál. Amit különösnek tartok – négy napig összehorgoltak egy levehetetlen karpereccel, a belépőmmel. Jó megoldás, éjszakára viszont szívesen megszabadulnék tőle.

Kitapasztaltam, hogy az árusok tartanak egy NAV-os ellenőrzéstől. Tetszik nem teszik a juhtúrós lepényhez előbb a számlát tukmálták rám, a csemegére várnom kellett míg frissen kisütik. Van egy pavilon ahol óriási a választék a sültekből, csábító a választék. Az árak tűrhetőek. Pénz nélkül viszont egy lépést se szabad tennünk ha jól akarjuk érezni magunkat. Ki ne hagyjam van egy szuper stand – a kedvencem a sztrapacska ház – szívesen kiírnám, milyen sör dukál hozzá ugyanott. A lényeg kellemes az összhang, a pult mögött maga a tulajdonos – Freund Tomi, aki kitalálta, mi kell a sörhöz.

A közelben lakunk alig öt száz méterre, a koncerteket zárt ablaknál is élvezhetjük. Nem is hagyunk ki egyetlen fellépőt se.

szantograf.hu