Jaj nekem. Engem minden feltaláló megtalál, feltalál. Országos barátom Zsámbok János rendre nekem prezentálja a legújabb ötleteit. Ha jól emlékszem a levegővel működtethető Ferbok vécéöblítőivel lopta be magát a szívembe. Ma már kevesen tudják, hogy ez a fajta olcsó és egyszerű szerkezet – minden szerelvényboltban kapható – János agyszüleménye. Majd jött a radiátor melegét mérő precíz műszerével, ezzel is nyert.

Ma reggel megint meglepett. A telefonban semmiképpen se akarta elárulni mi is a legújabb felfedezése, ragaszkodott, hozzá, hogy csak személyesen. S mint a tévés teleshopban a kopasz öreg James prezentálta – csak nekem és csak most – a kutyagumi felszedő szerkezetét. Sajnáltam, hogy csak ketteseben élveztük az előadást – ha tudom meghívom erre

A képernyő jobb oldalán már látható is a hirdetés – mire jó az ebgumi felszedő. Képek is lesznek róla bőven a vizuálisan gondolkodó gazdiknak.

János barátom mint gyakorlott hasbeszélő mondotta – egymillió magyar kutya van, s ebből félmillió a városban a közterületeken piszkít. Ha a gazdi nem elég gondos és nem viszi magával a kötelező kutyagumi gyűjtő szettet.

Kihagynám, hogy ezzel mennyi szenny és porártalom fertőz minket naponta. Elegendő, ha leírom, minden esztendőben akad néhány megvakult kisgyerek aki éppen a játszótéri homokozóba piszkító ebektől fertőződik meg súlyosan. Tehát a probléma akut és most itt a lehetőség, hogy tegyünk valamit az egészségünk érdekében. És ez a Zsámbok szerkezet annyira steril, hogy magát a gazdit is megkíméli az esetleges fertőzéstől.

Egyébként kutyagumi ügyben nem először emelem fel a szavam. Nekem is volt kutyusom, összesen három – remélem valamennyi szép emlékkel távozott az örök vadászmezőkre a családunkból. Ma be kell érnem az utcánkban csaholó barátaimmal  – kedvenceimmel, Bodrival ( közvetlen szomszédom) Aladárral aki ha teheti belopózik az udvarunkra, Csokoládéval aki peckesen a szájában maga cipeli a szájkosarát és minden hóbelavancát, s hogy ki hagyjam Colombos Fúlöpkét. Ez utóbbi olyan hangulat kutya , ha süt a nap üdvözöl, borongós időben viszont mélabúsan mereng magában. Ha lehet  ebben a találmány ügyben üljetek le a gazdival és beszéljétek meg mint férfi a férfiúval – nektek kell egy ilyen mobil toalett.

Kereskedők, polgármesterek , közterület-felügyelők – tessenek barátkozni a találmánnyal. Jönnek a választások – legyen ez egy szép ajándék a polgároknak. Egy gumi egy szavazat.  Minden kutya számít.

Hajrá a kevesebb, elhullajtott kutyagumiért. Zsámbok János, Janikám – hála Neked – a magyar ebek megmentőjének.

szantograf.hu