Szombaton ok nélkül senki nem telefonál. Főleg hivatalos munkaügyekben nem szokás. Kíméljük  egymás idegrendszerét, ha csak nem valami jó örvendetes hírt akarunk közölni. Ezért magam is bátorkodom gyorsan megosztani mindenkivel, hogy sínen vagyunk a villanyrendőr felélesztésével. Rostás László Miskolc város főépítésze elújságolta – megtalálták a régi villanyrendőr acéltalapzatát. Akik most megfordulnak arra, láthatják, hogy holt volt az eredeti. Remélhetően pontosan oda annak a helyére kerül majd az új is. Még egy -Rostás úr megszerezte azt a tökéletes fotót,amelyen a régi dúca precízen minden részletében kivehető. Ezzel talán olyan hamisítványt gyárthatunk , , hogy a régi kezelő is azt hinné, ebben manőverezett valamikor a régmúltban.

Tehát mellettünk van Rostás László főépítész és stábja, a tervező és a statikus, Koleszár Péter az ötlet atyja a projekt motorja, Ligeti Péter akinek a cége adja a hozzávaló anyagot és Daruka Tibor vállalkozó aki már holnap kezdené a gyártás.  Jómagam az Észak képviseletében szerepelek a listán – mi is vállaltuk, hogy igyekszünk lendületbe hozni a kivitelezést. Hajcsárként szervezzük a megvalósítását.

Remélhetően a terv szerint most jövő kedden kilenc órakor valamennyien összeülünk a városházán, hogy megbeszéljük a folytatást. Már látom az új villanyrendőrt – karácsonyra ez lesz a miskolciak fája alatt. S megkérjük, Pintér Sándor belügyminiszter urat, személyesen avassa fel. Már csak azért is mert ezzel egy rendőrrel több lesz a városban.

szantograf.hu