Igen, megmondtam előre. Megéreztem, elvitték az ötös lottó milliárdjait. Sok erőt egészséget a nyertesnek. Nagyon vigyázzon magára. Lásd – amit tanácsoltam – jó lesz ha ehhez tartja magát.

Ilyenkor felmerül a központilag szervezett manipuláció gyanúja. Felejtsék el, ilyet egy normális állami gépezet nem tenne. Minden szabályos volt, valaki beletrafált.  Nem én voltam, nekem még sokat kellene játszanom és gyűrnöm kell az ipart tovább Önök szórakoztatására.

Jut eszembe, hogy az idén az a szerencse ért, hogy besorsoltak számhúzónak. Jött a levél a szerencsejáték zrt volt a feladó – remegő kézzel nyitottam ki. Vajon mi a frászt akarhatnak. Az sejtettem, hogy nem engem akarnak a cég élére. Ultimátum – kedden délben – hogy szombaton számhúzó lehetek. S akár egy egy milliót is nyerhetek, a 30 ezer forint viszont már garantált ha elmegyek.

Elmentem – ez az élő húzás ott van a Pólus center mögötti eldugott stúdióban. Vihettem magammal a feleségem, ám ő csak ingyen statisztált. Volt egy játékvezető aki kioktatott minket – lehettünk tizenöten akik lépre mentek és felutaztak erre a hétvégén. Meghallgattuk, hogy kell csápolni, őrjöngeni, mutatni a heppit sőt még a lóvét érintő adózási szabályokról is volt egy kiselőadás. Meg, hogy az egyenes adásban mit csináljunk és a bal kezesek jobbal is nyúlkálhatnak a golyók után. Fárasztó volt.

Na én akkor bedobtam a társaságnak, hogy számoljunk. Van ugye  egy millió  csak egyikőnknek. A ruhatárban mindenki kapott már 30 ezret – na mi lenne ha nem rágnánk a körmünket a húsig – osszuk el az egymilliót magunk között előre, a tíz potenciális húzó között. A fele hajlott rá a másik fele viszont öntudatos volt hallani se akart az ötletről. Egyébként aki elvitte az egymilliót attól levonták a 30 ezret. Rendnek kell lenni pénzügyileg. Én viszont ezt is belekalkuláltam, úgy számoltam mindenki haza visz egyszer 97 ezret és a 30 ezret. Megbuktam az ötletemmel. Győzött a parttalan mohóság.

Persze utána a nyeretlenek szánták bánták, hogy nem hallgattak rám.  Egy ember örült csak aki elvitte a 970  és a 30 ezret. Képzeljék előtte viszont ő is a pártomon állt, ő is az előzetes megegyezés híve volt. Sompolyogva húzott el a sikeres húzása után. Mi meg 30 ezerért utaztunk statisztáltunk -a család szerint nem is látszottam  a képernyőn. Meg kellett mutatnom a lóvét , hogy tényleg ott voltam.

Gratulálok a hétvége nagy nyertesének. S igyekszem leplezni a kincstári irigységemet.

szantograf.hu