Pesti napom volt. Így ma konzerven voltak, azokat amiket tegnap bespájzoltam Erdős Attila kollégám rakta ki. A hóhér  hóhért akaszt tudathasogató öninterjú – a héten folytatódik.

Egyébként ma a fővárosban csúcsforgalom volt – reggeltől estig – a Ferenciek tere átépítése miatt állandóan bedugul az Erzsébet híd s ez a trombózis az egész városra kihat.

Volt alkalmam megfigyelni – minden lámpánál  szerencsétlen koldusok, hajléktalanok az FN lapot kínálják. Ha egy kis empátia, tolerancia jóindulat szorult belénk egyszer kétszer kiadunk egy százast, Ma brahiból összeszámoltam , ha mindenkinek adtam volna  háromezret bukok a jó szívemmel.

Mielőtt érzéketlen tuskónak gondolnának elmondom a saját tapasztalatom. Egyre több a szerencsétlen nyomorék gyerek, fiatalkorú a kereszteződéseknél. Egy se magyar. Gépiesen vánszorognak, bukdácsolnak a kocsik között, szótlanul. Sánta kifordított lábú betegek valamennyien. Tudni kell róluk, hogy egy szomszédos kelet-európai országból hozzák őket munka reményében, koldulni. Reggel egy kisbusszal szétterítik őket a város frekventált pontjain este pedig begyűjtik valamennyit. És természetesen kifosztják őket, elveszik a keresetüket.

Ha igaz oknyomozó lennék , ráállnék és megfigyelném a koldus maffia működési mechanizmusát.Azt tudom, hogy a bécsi rendőrök már felszámolták begyűjtötték a tisztes társaságot és kiszorították őket Ausztriából. Nálunk zavartalanul kéregethetnek.Morbid, esetlen kiszólás, de ezek elveszik a kenyeret a tisztes magyar koldusoktól. Nem használ az idegenforgalomnak, az idegenek nem szeretik ha szembesülnek mások nyomorúságával. S könnyen rajtunk maradhat a kellemetlen jelző – a koldusok városa Budapest.

Jut eszembe – Tarlós István polgármester úrnak csak igaza lehetett amikor  felvetette – valamit tenni kellene a koldusmaffia beáramlása ellen.

szantograf.hu