A Telenor vendége voltam tegnap. Na mit gondolnak hol székel a központjuk – hát a Pannon utca 1 szám alatt, Törökbálinton. Hivatalos ügyben kántáltam náluk a kapcsolat az együttműködés fontosságáról tárgyaltunk. Ez sajátos szóhasználattal azt jelenti, pénzt-pénzt szeretnénk ha adnának. Természetesen ezt a tárgyalófelek tökéletesen tudják értik de egy ilyen találkozónak van egy hivatalos ceremóniaszerű része, amikor be kell bizonyítani – jobb helyre nem is költhetnének mint nálunk.Na de kit érdekel ez.

Ami fontos – a Telenor székháza festői környezetben van Törökbálint egyik csodálatos szépségű völgyében. Igazi skandináv stílus, minden olyan fiatalos, tágas világos terek és a dolgozók egy nagy teremben ügyködnek. Még a nagyfőnöknek sincs önálló irodája. Ha tárgyalni akarnak, vendéget fogadnak akkor ezt előre bejelentik is megtálalnak nekik valamelyik kellemes minden technikai eszközzel felszerelt szobában vagy kisteremben. A mi tárgyalónk csupa üveg ablaka egy hatalmas medencére nézett, olyan volt mintha Velencében lennénk. A szobában hatalmas monitor, hogy a prezentációt – anélkül oda senki ne menjen – egyszerre lássuk.

Persze ez se érdekes – az viszont inkább, hogy többször megbotlott a nyelvem – s Telenor helyett Pannont mondtam. Láttam a vendéglátóim a szemükkel próbálnak ott helyben legyilkolni. Még, hogy én mikre nem emlékezem. Nem győztem bocsánatot kérni. Meg  is kérdeztem – volt egy jól bejáratott ismert nevük, mi a francnak kellett ezt magyartalanítani.

Kapaszkodjanak meg -ez a brand politika – a magyar vásárló – ez mi lennénk nagyobb bizalommal van a nagy nemzetközi, kiterjedt kapcsolat rendszerrel, országhatárokon átnyúló szolgáltatókkal szemben. A Telenor egy világcég – valóban behálózza a földet. Számukra minden egyszerűbb ha egy márkanév alatt futnak a világban. Meggyőztek , igazuk van. Megértettem – óriási kiadással járt, hogy ezt az új imaget keresztűl verekedjék a hozzám hasonló öregeken. Ki is verem a fejemből – csak Telenor van.Ennek tudatában hagytam el a Telenor központot, amely igazából egy óriási  univercytisre ,egyetemi kollégiumra hajazik – csupa fiatalok jönnek mennek, fontosságuk tudatában, kihajtott laptopokkal, nyakukban az elmaradhatatlan belépőkártyákkal.

Majd beültem a kocsimban és beütöttem a GPS – be  Törökbálint – Budapest Andrássy út – s akkor ez a fránya, ostoba  herkenytyű kiírja – most éppen a Pannon utcában parkolok.

Na, hogy a franca írjam, töröljem át ennek a kisokosnak a memóriáját. Hogy fogom megértetni vele – a Telenor a Telenor utcában székel.

szantograf.hu