Bucsay István rádióamatőr, országos barátom, a portál látogatója ezentúl nemcsak olvas hanem ír is nekünk. Most is reagált a bogaras, hóhéros visszaemlékezésemre. Innentől már Ő meséli:

Ifjú koromban volt szerencsém a Barlangfürdőben szilveszterezni. Ott volt egy úr, a partnerével. “Köteles vagyok” – így mutatkozott be az úr (aki, mint kiderült, szintén állami hóhér) a nevelőapámnak, Pável Jánosnak.
Ismered Pável Jánost, a hajdani Városi Tanács Építési és Közlekedési Osztály akkori vezetőjét? Koncepciós per, börtön – Vele vitették el a balhét. Ahányszor említik a híradásokban Z. Jánost, kísértetiesen mindig eszembe jut a Miskolcon elhíresült Pável-ügy. Egyszer egy ügyész, egy más alkalommal pedig egy bíró kifakadt nekem; annyira sajnálták az Apámat, de az MSzMP-vel szemben ők sem tehettek semmit.
Apám hamarosan 83 éves lesz.

Pável Jánost kizárták az MSzMP soraiból. Kapcsolatos: https://www.google.hu/search?q=kiz%C3%A1rt+a+p%C3%A1rt&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-

Kedves Barátom , János bácsi sose bánkódjon ezen – írom én – gondoljon csak ara, hogy mennyi tagsági bélyeget takarított meg az utóbbi negyedszázad során. Az a párt olyan volt, hogy aki nem értett velük egyet azt lapátra tették.

Ezt a jó szokást ma is megőriztük. Akár pályázhatnánk is vele a Hungaricum címre.

BucsayI./ szantograf.hu

 

a&gws_rd=cr&ei=BAJFUqGPDcHHtQbvh4CYBA