Emberhez méltó életminőség – Dr. Lenkei Gábor előadása a Miskolcon – a gyógyszermaffiáról – a betegek birkatürelme

Telt ház várta a miskolci születésű Lenkei Gábor orvos, író előadását pénteken este a Művészetek Házában. A több,   mint  két és félórás órás előadás alatt senki nem ment ki  feszülten figyelték az orvos hol lebilincselő, hol megnevettető előadását.

A Cenzúrázott egészség című könyv szerzője arról beszélt, milyen is szerinte emberhez méltó életminőségben élni. Elmondta, hogy a az egészség megőrzéséhez szükséges kutatási eredmények az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején megszülettek. A XX. század tizes éveiben azonban lendületet kapott a vegy-és gyógyszeripar ami fölénybe került az egészségügy területén. . Ennek eredménye a gyógyszermaffia által  szponzorált és levezényelt kampány, ami elleplezi a vitaminokról és egyéb létfontosságú anyagokról szóló ismereteket, téves információkat tanít a sófogyasztás állítólagos ártalmasságáról, a vízfogyasztás állítólagos egészségromboló hatásáról, a koleszterin, a zsírfogyasztás állítólagos veszélyeiről.

dedikalas

Mint elmondta, kapaszkodót szeretne nyújtani a nézőknek, hogy a rájuk zúduló információ áradatban tudjanak helyesen dönteni. Dr. Le

nkei maximálisan felkészült volt, meggyőző,  előadóként pedig lebilincselő volt a humora. Eljátszotta az orvosi rendelők forgatagában tébláboló „ pácienst” akinek bármit felírnak, javasolnak birkatürelemmel végrehajtja az utasításokat.

Elmondása szerint a tudatlanság ellen harcol, szeretné, ha az emberek több információval rendelkeznének, kezükbe vennék az életüket, és aktív résztvevői lennének saját sorsuknak.