Rózsa Gyuri Miskolcon – Október 31.-én jön a digitális átállás

Kapcsoljon, hogy legyen mit néznie!

Rózsa Gyuri Miskolcon népszerűsíti a digitális átállást

 

Miskolc, 2013. 10. 09.- Rózsa Gyuri, az ismert kvízmester a MinDig TV roadshow arcaként október 12-én, szombaton érkezik Miskolcra. A „Kapcsoljon Rózsa Gyurival!” elnevezésű országjáró turné célja, hogy a közeljövőben esedékes digitális átállásról tájékoztassa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élőket és segítséget nyújtson nekik ebben.  Mindezt könnyed, szórakoztató formában.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében október 31-én, a digitális átállás második ütemében kapcsolják le az analóg földfelszíni televízió sugárzást, melynek helyébe a továbbra is ingyenes digitális MinDig TV lép. Az átállásban a hosszú idő után visszatérő műsorvezető és a MinDig TV stábja nyújt segítséget a lakosoknak, a „Kapcsoljon Rózsa Gyurival!” országjáró turné állomásain.

A digitális átállásra való felkészüléssel nem érdemes megvárni a lekapcsolás napját, hiszen a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások már most is elérhetők a lakosság számára.

Miskolcon október 12-én, szombaton, a Tesco parkolójában (Mésztelep u. 1/a) 10 órától 12 óráig találkozhatnak a látogatók Rózsa Gyurival. Ugyanitt vásárolhatják meg a MinDig TV matricával ellátott dekódereket. Ezekkel a készülékekkel hét csatorna (RTL Klub, TV2, M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World és Euronews) ingyenesen fogható, de ha valaki ennél is több csatornát szeretne nézni, a havidíjas MinDig TV Extra szolgáltatás segítségével erre is van lehetősége. A helyszínen nem csak élő Kapcsoltam vetélkedőben vehetnek részt az érdeklődők és nyerhetnek ajándékokat, de ingyenes műszaki tanácsadást is kaphatnak a MinDig TV szakemberétől.

Budapesten és 12 megyében 2013. július 31-én már zökkenőmentesen lezajlott az átállás első üteme. Északkelet-Magyarországon és a Dél-Dunántúlon október 31-én történik meg a digitális átállás utolsó fázisa, az analóg hálózatok lekapcsolása, amely a technológiai fejlődés természetes velejárója. Ennek köszönhetően az itt élő MinDig TV nézők is több csatornát, jobb minőségben foghatnak, ráadásul a digitális műsorújságnak köszönhetően már TV újságra sem kell költeni. Azok, akik jelenleg előfizetési díj nélkül, 3 TV csatorna – M1, RTL Klub, TV2 – analóg adását fogják egy tető- vagy szobaantenna segítségével akár az otthonukban, akár a nyaralójukban, érintettek az átállásban. A meglévő televíziókészüléket nem kell lecserélni csak egy MinDig TV dekódert kell vásárolni és azt az antenna valamint a TV közé csatlakoztatni. A MinDig TV matricával ellátott dekóderek már akár 6-7 ezer forinttól kaphatók. A „Kapcsoljon Rózsa Gyurival!” turné állomásain teljes körű segítséget kapnak a látogatók a készülékekkel, és a digitális átállással kapcsolatban is. Akik nem jutnak el a turnéállomásokra, azok is tájékozódhatnak a 06-80-90-99-00-ás ingyenesen hívható zöldszámon, vagy a www.atallas.hu és a www.mindigtv.hu oldalakon.