A műszaki, szórakoztató elektronikai és háztartási gép kereskedelemben óriási harcok, küzdelmek folynak a háttérben. Csak kapásból, még emlékszem az Elektroworld megnyitására a  miskolci Tescó áruházban. Némi furfanggal sikerült  beólálkodnom a raktáron keresztül és emlékezetem szerint olyan alig 20 ezer forintért az összes karácsonyi ajándékot leszedhettem a polcokról. Olcsók voltak – pórul is jártak. Megjegyzem óriási sarat hagytak maguk mögött. Orrba szájba reklámoztak, a hirdetések árát máig se fizették ki. Becsődöltek – állítólag a tulajdonosok idejében kivették a pénzüket. A konkurens cégek vezetői előre megmondták mi várható itt.

A Médiamark tartja magát  – magam is bízom bennük – kedvencem a bécsi testvérük a Szaturn ahol az összes sramli és indulós lemez kapható.

Az Euronics belháborúja is érdekesen alakul. Megjósolhatatlan mi lesz a vége. A sorozatos költözködések  sok jót nem ígérnek. Voltak egyszer a Tesco előterében – ott paliztak be egy légkondicíónálóval, hogy ingyenes a beszerelés. Csak a hóbelevanc árát úgy taksálták, hogy ezért kettőt is vehettem volna. Voltak a Fonoda utcában és a repülőtéri úton is , most éppen nem is tudom hol keressem őket.

Régi jó világ – Miskolcon egy keravill volt – rádió tévé kerékpár mosó és hűtőgép és csillárok egy helyen Kormos Sanyi bácsinál. Segédek Sárosi Pali, Deutsch Miklós és Derekas Erzsike.

Mindannyian a szakma emblematikus képviselői lettek.

Ebben a témában lesz még néhány emlékem – ha érdeklik találkozzunk itt ezen a portálon.

szantograf.hu