Csoportkép – Balog Zoltán miniszter úr: milliárdok a háziorvosi ellátásra

A kép egy szokványos csoportkép. Naponta több milliárd készül ilyen világszerte. Helyszín Fehérgyarmat. A település neve összeforr a hetvenes évekbeli nagy árvízzel, amikor a szomszédos ország jobb híján ránk engedte a náluk már felgyülemlett vizet. Repülőről volt alkalmam látni a pusztulást – mintha tenger felett szálltunk volna. Majd Fehérgyarmat szinte teljesen újjáépült. Megvallom az óta se voltam arrafelé – így meglepve tapasztaltam néhány kilométer híján egy csodálatos autópálya vezet arrafelé. Igaz annyira friss a sztráda, hogy a GPS navigátorom cserbenhagyott – nem ismerte fel, hová keveredett. Ennek következményeként már csak akkorra értünk oda, amikor mindenki helyezkedett a család orvosi rendelő lépcsősorán.

Mindenki közelebb akart kerülni Balog Zoltán miniszter úrhoz. A képen, dr. Révész Rita körzeti orvos – akinek a rendelőjében hangzott el nyilvánosan először – hogy a kormány újabb milliárdokat  – pontosan 12 milliárdot  fordít a háziorvosi ellátás javítására, az alapellátás korszerűsítésére. Jó hír. Örvendetesen jó hír. Ez azok tudják igazán értékelni akik az ország végein laknak.

A kép kifejező – mindenki mosolyog, és valószínűleg fejben elkalandozik, elgondolkodik,– ez ma esemény – holnaptól történelem.  Mindenki kér belőle egy példányt. Bekeretezteti és majd az unokáknak is megmutatja – ez vagyok én és ott mellettem a miniszter. Sajnos dr. Szócska Miklós államtitkár – szerénységből nem állt be a sorba, lemaradt a fotóról. Ez nem Kerényi László kollégám hibája aki mindenkit megpróbált a lencse elé terelni.

Balog és Szócska urak  ezután megtekintették  a zajtai középkori római katolikus templomot amelyet az EMMI támogatásával felújítottak. Voltak a tiszabereki közösségi házban  majd végül felavatták a Magyarország- Románia Határon átnyúló Együttműködési program keretében megépült Garbolc- Szárazberek közötti útszakaszt.

 

szantograf.hu