Szegedi László – első szerelmét keresi – segítsünk neki

Kedves Lacika – így hívtuk a  szerkesztőségben. Közhírré tesszük a felhívásodat, a körözésedet. A megtaláló jutalomban részesül – a megtalált meg magára vessen. Íme a kolléga írása, tele pontos paraméterekkel.

 

 

 

Miért vagyok boldogtalan? Napjainkig élhetnék együtt a világ legszebb nőjével, Dobós iskolatársaim emlékeznek rá. 1990-ben begördült a vonat Eger állomásra. Nem egyszerű vonat volt ez, volt hozzácsatolva egy vagon, a P. család vagyona volt benne. Ők Nagybányáról érkeztek, amikor Nicolae Ceaușescu és a securitate tudomására jutott, hogy P. István bányamérnök és neje menekülnének, leküldte a tárnák legsötétebb bugyrába, akárcsak feleségét, a szintén mérnök Annát.
Okés volt, vannak ingóságok, de hova.
Sajnos már nem emlékszem iskolatársnőm nevére a Dobó Gimnáziumból, aki, csakúgy mint mi, 13 évesen körbeszaladt, hogy P.-éket a vagonból átköltöztessük egy munkásszálló 3. emeletére.
Együtt jártunk utána gimnáziumba a lánnyal, Noéminek hívták a lányukat és még a horoszkópban, amiben addig nem hittem is van valami, hiszen ugyanazon év ugyanazon napján születtünk Noémivel, húsz perc késéssel. Én Diósgyőrben, Noémi Nagybányán, de úgy néztünk ki mint ha ikrek lennénk. Beültünk egy kólára akárhová, két tojás voltunk, csak ő lány és srác, Eger csodájára járt. És hogy soha nem a pénz számít, de nem is kémia, szívattak katonai kollegista társaim, irigységből tán, hogy na ken megtalálta a fekete Barbit (hajszín ami barna, szemeszín barna de mindene rózsaszín mert egy alapítvány ilyen ruhákat adott), Angelina Jolie magyar változata.
Rendületlenül udvaroltam, első szerelmem lett, még mindig érzem a hiányát.
És miért is ne élnénk együtt még ma is? Érettségim előtt megkérdezte, levágja-e gyönyörű hosszú, derékig érő haját. De ha megteszi, az apja agyonüti. Mondtam, nem olyan világot élünk, hogy apád agyonüssön ilyenért, pláne, pántlikás haj már nem divat.
– Levágassam a hajam?
– Persze Kedves.
– Vállig?
Megnéztem, mondtam, igen, jól fog állni, gyönyörű vagy és leszel, minden Kincsem.
Levágatta.
Eddig okés lenne a történet, de a székely embereknél ha egy lány levágatja a haját, azt jelenti, férjhez megy. Na, ezt nem tudtam.
Csak ennyi nemtudás következménye lett egy életre szóló boldogtalan létállapot.
Ma már P. Noémi elismert gyermekorvos. Nem Magyarországon.
Nincs fenn a FB-n.

 

 

M