Péntek – limilomi nap az utcánkban – tarolunk a szakmában – miénk Európa

Hétvégén ma lomtalanítás van az utcánkban. Biztosan meghirdették – őszintén , én úgy tudtam meg, hogy már kora reggel be-becsengettek – lesz e rossz akkumulátorom, mosógépem vagy valami ki hajítani valóm. Mentegetőztem, ami volt már kidobtam. A kétes alakok, a szerencsétlenek tömegei  csak gyülekeztek, leskelődtek a kerítésen át hátha meg akarok szabadulni valamitől. A felső szomszédom egy valamikor százezreket érő fénymásolót és egy autóakkut rakott ki. Na erre lecsaptak.  Elvinni egyik se tudta, őrséget állítottak mellé, hogy ha jön a kuka vagy az egyéb konkurencia ne, hogy lecsapjon a zsákmányra.

Mondhatnám, hogy ez így nem jó.  Írhatnám, hogy lehetne másként is lomtalanítani. Csak tudom, hogy ez egész Európában így megy. Nálunk erre egy népcsoport szakosodott, ismernek minket Bécstől Párizsig. A magyar román lomisok kartellbe tömörültek. Uralják az unió nagyvárosait. Pontos menetrend térkép  s minden egyéb információ birtokában gyűjtik a fél világ lím-lomját. Hogy aztán jó áron eladhassák.

Egyébként merő kíváncsiságból magam is megszemléltem a felhozatalt az utcánkban – be kell vallanom, nem sikerült ki tenni magunkért. Lehet, hogy azért mert én is gyűjtő vagyok?

szantograf.hu