Trafóveszély  – államosítandó áramszolgáltatók – lefölözik a profitot – demagógia vagy populáris politika

Rossz hírem van bebizonyosodott, hogy a képükön látható trafóházaknak kifejezetten káron az élettani hatása. Ugyan olyan veszélyes a tartós közelségük mint a magasfeszültségű vezetékeknek. Nem véletlenül, ma már ezek alatt és közelében nem lehetnek lakóházak. Ennek ellenére a Kiliánban még mindig sok épület van Miskolcon a vezetékek mellett.

Ez a kis trafó a Derkovits utca elején van. Az ott lakók szabadulnának ettől mióta köztudomású, hogy Németországban perek tucatját nyerték meg a szolgáltatókkal szemben. Állítják, hogy ezeknek a magasfeszültségű berendezéseknek a közelsége miatt lettek daganatos betegek.  A legfőbb érv a kimutatható statisztika adatsor.

A szolgáltatókat sújtja mostanában a rezsicsökkentés és a minden egyéb külön sarc a költségvetés részéről. Az se titok, hogy a magyar kormány valamennyi külföldi szolgáltatót szeretné bekebelezni. Magam részéről a projekt támogatandó – ha egy nonprofit működési rendszerben garantált  a hálózatfejlesztés és kötelező állagmegóvás. Nem is helyes, hogy ezek a profitorientált cégek s a külföldi menedzsereik kiviszik  a profitot az országból.

Szerintem  – számukra most az lenne a helyes ha ezeket a berendezéseket mielőbb lőtávolságon kívűlre  helyeznék, megelőzve a magyarországi kártérítési pereket. Amelyeket a hazai bíróságok most erőteljesen megtámogatnának.