Hochkalter a barátságos Berchtesgadeni hotel -bombáznak a jókivánságokkal

Ajánlok egy németországi kis welness hotelt ahol akár tanulhatnának is egy kis marketing filozófiát. A Hochkalter vendége voltam néhány napig Berchtesgadenban, amikor kedvemre bejártam a Sasfészket és a környékét. A bejelentkezéskor felírták a családunk minden tagjának nevét és születési adatait.

Na, azóta hetente leveleznek. Név és születésnapon pontosan precízen felköszöntenek. Már nekem nem is kell számon tartanom ezeket a hétköznapi ünnepeinket – helyettem megteszik. Csupán a házassági évfordulónk dátumát nem jegyezték fel.

Ráadásul minden köszöntéskor egy-egy kedvezményes vacsorát, hétvégét vagy valamilyen különleges új welness kezelést ajánlanak. Ha nem lenne közöttünk tartósan nyolcszáz, oda-vissza ezerhatszáz kilométeres távolság minden ajánlatukat komolyan venném.

Egyébként kedvességükért cserébe – mindenkinek megírom, elmondom – ha Berchtesgadenba utaznak ennél kellemesebb szálláshelyet aligha találnak a környéken. Viszont ilyenkor október végén lezárják a Hitler sasfészkét, novemberben már nem látogatható. Keskeny csúszós több kilométeres kanyargós út vezet a hegyre, egyszerre mindig csak egy-egy buszt indítanak jó időben is. Ezek egy megadott helyen kerülik ki egymást. A kocsiból ha lenéznek – olyan látványban van részük mintha egy repülőn ülnének. A fél Bajor országot látják.

szantograf.hu