A múltidéző retro sorozat mai csütörtöki fejezete – A nagy október címmel olvasható.

Az idősebbek számára érthetőbb lesz, a rendszer váltás után születetteknek elkel némi magyarázat ehhez. Nekem erre nem volt helyem. Szóban viszont megtettem – unokámnak, aki egyszerűen kimondta a természetest – Ő bizony ezt nem érti.Remélem nem is fogja, soha sem. Ezt azok akik megérték, csak Ők azok meg is értik.

Nem volt szándékom senkit se megsérteni. Ez egy korrajz. Mindenki tette a maga dolgát. Sok szereplős dráma volt – ma már nincs más dolgunk, mint hogy elkerüljük ennek a darabnak az ősbemutatóját.

Közbe töröm a buksim – mi legyen a következő rész – tavaly ilyentájt az igazoltan hiányzó kollégákról emlékeztem meg. Most a Mindenszentek, a halottak Napja táján ezt úgy folytatnám, hogy kibővítem – a nyomdász barátainkkal. Az elhunyt munkatársainkat is megidézem. Ebben segített Földi Dezsőke, akivel egy időben kerültük a szakma mókuskerekébe. Szerencsémre az ő memóriája tökéletes, remélem senkit nem felejtek ki majd. A címet eldöntöttem – ahol ugye vannak ördögök – ott kellenek, hogy legyenek angyalok is.

Tehát A nyomda angyalai  – címet adtam az írásnak. Már csak csiszolnom kell a saját wincheszteremet.

Tehát a mai csütörtöki Északban jön – A nagy október

Megjelenésre felkészül jövő szerdára  – A nyomda angyalai  -( remélem a nyomda ördöge nem szól bele)

szantograf.hu