Pálinka házilag – örök búcsú a kuktás pancstól -itt a diós mákos agyromboló

Talán van már tíz esztendeje, hogy egy osztrák szállodalánc felajánlotta – megtanít minket házi pálinkát főzni.( A fenti képen látható egy igazi mini főző -csak úgy szórakozásból egy este annyit párolhatunk rajta frissen amivel kedvébe járhatunk a vendégeinknek) Egy hét ingyenes bentlakással, teljes ellátással ingyen, erőltetett menetben okítottak.A hecc kedvéért végig csináltam. Akkoriban még nem sejtettem, hogy a mostani kormányunk legálissá teszi az otthoni privát főzést.

Megismertem az összes ehhez szükséges kelléket, felszerelést, üstöket edényeket és fokolókat. Sose gondoltam volna, hogy majd nálunk is kínálnak ilyen eszközöket az áruházakban.  Úgy hittem mi örökre leragadunk a kuktafőzős sutyiban készült pancsolásnál.

Egyébként figyeljék meg, hogy a nagy gyártók milyen vehemenciával reagáltak a házi konkurenciára. Az üzletekben sorra jelennek meg az újabbnál újabb jó minőségű pálinkák. Kedvencem a Magne… szeszt nem reklámozunk – mákos és diós pálinkája. Utánozhatatlan. A sárgabarackos és a szilvás  csak eredeti ízeket tartalmaz.

Amikor ilyeneket olvasok kimegyek a spájzba – körülnézek és letesztelem az első ilyen üveget. Jó szokás. Egészségükre. Utána a slusszkulcsot a szögre!

szantograf.hu