Csoki szökőkút eladó – ne velem tessék szórakozni – letettem a nyalánkságról

Volt egy időszak amikor minden valamire való bál egy látványossága a csokis szökőkút volt. Mellett sok apró kis gyümölcs, pálcika amellyel a desszertet magunka forgathattuk ki. Csodálatos élmény, ahogy embertársainkkal, a többi bálozóval együtt tülekedünk a forró csokoládé zuhatag körül. Majd a zsákmányunkat menteni próbálva óvatosan kiaraszolunk a tömegből.

Három év karácsony előtt kijelentettem ennek vége – otthon a családi körben, békében fogunk szökőkutazni. A kazincbarcikai Aldiban vagy Lidlben – a fene se tudja már, olyan egyformák meghirdették ezt a házi kutat. Mentem is utána fagyban hóban, mert eldöntöttem ez  lesz a mi a karácsonyi ajándékunk.  Az ünnep előtt próbaüzemelést tartottam, a Metróban beszereztem hozzá minden kelléket, ami háromszor annyiba fájt mint maga a kút . S amikor a vendégeink megérkeztek mindenkit sikerült elkápráztatnom. Fogyott is szépen a banán, a narancs és az almakarika mártogatva. Majd mindenki haza ment nyugovóra én kezdhettem a takarítást, a gép szétszerelését, tisztítását. Három napos munkával vissza is raktam mindent a dobozába, hogy legközelebb egy év múlva ismét elővegyem. Ám ha a takarítására gondolok, minden ünnepkor megkérem a szokásos újabb egy esztendős halasztást. S meg is adom, magunknak.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy letettem erről a nyalánkságról. Sőt, megesett, hogy a palotában a bál után sikerült magam szépen leenni. A fehér ingem és a szmokingom felső része pontosan megmutatta, hányszor próbáltam átverekedni magam a szökőkúthoz. Így a rá következő hétfőn mentem a Spar gyors tisztítóba , ahol  név szerint megpucolták az öltönyöm. Közbe mentegetőztem, hogy ugye nem történt semmi baj, csak hát egy kicsit szórakoztunk.

Két hét múlva ugyanez ugyanígy megesett velem. Csoki pettyes zakómat vittem a Szinvaparki tisztítóba – ahol már meg ismertek – lazán körmölték az átvételit – közbe  a  hölgy kedvesen megjegyezte – látom megint szórakozni tetszettek…

Azóta nagy ívben kerülöm ezeket a tömeges szökőkutas desszert evéseket. Velem ne szórakozzanak.

szantograf.hu