Itt volt a Palóczi fiú iskola – miért jobb a koedukált – ideje lenne egy osztálytalálkozónak

Ez most zeneiskola. Viszont megérdemelne egy táblát, hogy valamikor évtizedeken át itt volt a Palóczi utcai fiú általános iskola. Amikor 1963-ban megszűnt a Kossuth utcai a szomszédban mi nyolcadikosok itt végeztünk. Mindkét suli sajátos módon nem volt koedukált. Ez a fajta elzártság szerintem sok hátránnyal járt a későbbiekben.

A Földes gimnáziumban már vegyes osztályba kerültem másodiktól  és azt vettem észre, hogy a vidéki koedukált iskolából jött fiúk minden gond nélkül húzzák a lányok haját. Természetes volt nekik, hogy semmi tiszteletet nem adnak a gyengébbik nemnek, sőt lekezelik őket, viszont a hozzájuk való közeledés is egyszerűbb volt számukra.

A lényeg, hogy a nyolcadikba összeraktak minket sok új fiúval. Meg van a tabló, illetve a csoportkép. Gondolkodom, ideje hogy összehozzunk egy osztálytalálkozót, amíg vagyunk.  Tehát ki végeztek itt 1964 -ben.

Igazgató nő Micska Szaniszlóné, tornatanár Tok Miklósné, osztályfönök Ivádyné, orosztanárnő Kálmánné, és innen teljes a sötétség.

Slamovits Tibor, Kormos István, Straub Sándor, Jávor Zoltán, Jobbágy Gyula és még sokan mások, Merényi József .,… ki segít az összeírásban?

szantograf.hu