A lakosság egy része, főleg a kistelepüléseken élők fával fűtenek. A vidéki rászorulókon segít a Belügyminisztérium szociális tűzifa pályázata. A program keretében 2 milliárd forintot osztottak szét, amelyből 342 millió forintot Borsod-Abaúj-Zemplén megye kapott.
Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát a szociálisan rászorulóknak természetbeni juttatásként adhatják a téli fűtési időszakban.
Az 5000 lakosnál kisebb települések október 15-ig igényelhették a tűzifa-vásárlási támogatást, a miniszter pedig 30-án döntött a felosztásról. A szociális tűzifa pályázatra szánt pénz duplája a tavalyinak. Az állami támogatáshoz az önkormányzatoknak önrészt is biztosítaniuk kell. A településeken helyi rendeletben kell meghatározni, kik részesülhetnek támogatásban.Ellenszolgáltatás nem kérhető a tűzifáért cserébe, vagyis ingyen kapják a rászorultak. 
„Borsod-Abaúj-Zemplén megye 253 települése 342 millió forint támogatást nyert el a Belügyminisztérium pályázatán. Ebből az összegből a tiszaújvárosi térség 30 önkormányzata 58 millió forinttal részesül” – közölte a jó hírt dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A minisztériumban a legkisebbekről sem feledkeztek meg. A nem egészen két tucat lakosú Tornakápolna is a nyertesek közt van! Megyén belül a legnagyobb összeget a csereháti Szendrő nyerte, 7 millió forintot.