Dudla József az ITC-ben – kedves fogadtatás -ez az a ház ahol semmi sem változik
Dudla József

Jól néz ki. Nem sokat változott. Akik még emlékeznek rá osztják a véleményem . Kedden délelőtt itt beszéltünk meg egy találkozót a volt pártszékház előtt Dudla Józseffel, az MSZMP utolsó megyei első titkárával. Kérésemre végig kalauzolt az épületen és elmondott néhány kulisszatitkot erről a házról. Olyanokat is amit tudtunk, s olyanokat amit sejtettünk. Meg néhány legendaszerű szóbeszédet határozottan cáfolt.Hogy zajlottak az egypárt végnapjai, kik voltak a főszereplők és hogyan mivel távozott amikor elhagyta az irodáját.

Kollégám Kerényi László lefotózta a különleges sétát – a beszélgetést magnóra vettem – s hamarosan megosztom a kedves Olvasókkal. Az Északban és majd itt is.

Egy apró előzetes – kíváncsiak voltunk a megyei első titkár hajdani szobájára. Ott ma a vagyonkezelő igazgatója székel. Szerettünk volna ott néhány képet is készíteni.

Fodor Attila igazgató úr készséges lett volna, de mégis meggondolta magát. Összekapta és kijelentette – neki ezt jelenteni kell, s ha nagyon akarjuk akkor majd engedélyt kér valami felsőbb hatóságtól. Úgy is mondhatom szelíden, finoman kitessékeltek minket . Pedig eszünkbe se jutott visszafoglalni a palotát – nézegettem ki a 12. emeleti ablakból, az egész várost láttam, csak a legendás Aurórát nem leltem, hogy megadja a jelt.

Na, ezekben a percekben olyan érzésem volt, hogy ez az a ház ahol semmi sem változik. Olyan időutazás volt. Hazáig zsongott a fejemben – Szörényi Levente szívemnek kedves, kedvenc melódiája –  itt aztán tényleg minden olyan mint akkoriban. Ennek a háznak már csak ez a sorsa.

szantograf.hu