A tojásos tyúk esete – mi volt előbb a rés vagy a piktogram – elnyelte a SIM kártyát

ACER – csak felejteni tudnám . Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás. Lám itt a megoldás, a kézenfekvő válasz.  Egyszerre voltak meg. Ám az egyikőjük még csak annak látszott, de nem az volt. Ennél íllusztratívabb képet nem is lelhettem volt a problémámhoz.

Lett megint  egy ilyen simlis gyártmányú netbukom, egy darabig használtam mobil stickkel majd felhívták a figyelmem – egyszerűbb ha a SIM kártyát behelyezem közvetlenül az akkumulátor mögé. Nem törik le a stick és mindenki boldog lesz.

Nosza megtaláltam a piktogramot – a szervizben is megmutatták hol keressem – és csodák csodája a kártya eltűnt gépben.  Rodolfo se csinálta volna jobban. Kerestem, horgásztam semmi, végül a Chipland szervizben potom 6350 forintért kihalászták.

A magyarázat – a dél-kínai gyár minden gépére ráteszi a SIM kártya bebújó piktogramot, de a 3G modult csak annak aki még felárat is fizet. Cselesek, ügyesek, szálhámosok.  Megtehetnék , hogy jelzik a gépen, hogy az a kártyatartó smafu vagy nem rajzolják oda  a kártya képét.

Felhívtam a pesti kereskedőket akik Budán vannak az Árpád fejedelem utcában. Nagyon kedvesen elmagyarázták, hogy ez így jó, ők nem hibásak, semmiért nem felelnek, ők a gyártót képviselik, ügyelnek a jó hírükre. Stb.  A lényeg, hogy akit lehet bepaliznak – szokásuk szerint.

Kérdésem – ugye minden géphez van egy Háború és béke méretű könyvecske, a leírás és a használati utasítás. Tessék jelentkezni – ki volt az aki ezeket már biflázta, csak úgy merő kíváncsiságból tudásszomjból.

Én nem .  Az ACER – erre mondja máskor tessék figyelmesebb lenni.

Válaszom – oda ne tegyenek lyuka, rést ahová nem kell.

Fogyasztóvédelem – eladó médiamark – hahó – mit lehet ellenük tenni. Ha már egyszer nekem van igazam.

szantograf.hu