Kipakolt a dezertőr – mesélt az adóellenőr – imádkozzunk érte

Volt, hol nem volt , volt egyszer egy csúnya biztosító, valami niderlándnak becézték vidéken. Ravasz csávókkal dolgoztak még engem is behálóztak. Nem is akárhogyan, ígértek fűt fát – meg, hogy leírhatom az adómból s majd egyszer csak úgy mint a mesében egy összegben kamatostól fizetik vissza amit nekik kölcsönöztem. Meg volt az orvosi vizsgálat, ahol makk egészségesnek bizonyultam, megkötöttük a szerződést és megnyugtattak bármi bajom esne fizetnek, s megvigasztalnak. Mivel a fizetésemből vonták a szép kerek összeget  mintha a munkáltató fizetné jónak tűnt az ajánlat.  Ám a sors úgy hozta, hogy a tizedik esztendőben, két hónappal a lejárat előtt szükségem lett a pénzre. Felvettem, a biztosító ezt nehezményezte és addig mesterkedtek míg az egész összeg után rám nyomták az összes járulékos költséget.  Világosabban – semmit nem kaptam, sőt még rá is fizettem. Ugyanez a cég feleségem esetében még gonoszabb volt, mert amikor pengetniük kellett volna – azzal hátráltak ki, hogy nyomozni kezdtek a korábbi kórlapjai után. Sikeresen, megállapították, hogy már a szerződés megkötésekor is voltak szívpanaszai. Tehát  nem fizettek.

Erről jut eszembe, hogy a pénz világában rengeteg nagy cég biztosítók és külföldi tulajdonú nagy multik úgy mókuskáznak az adóval, ahogyan akarják. Végre akadt egy tökös adóellenőr aki most kiborítaná a bilit  – két éve ezen dolgozik csak idáig senki nem akarta meghallgatni – és elmondja a nagyok összes trükkjeit. Ha minden igaz hamarosan kitálal s a parlamenti bizottság tagjai előtt mondja elő amit tud, s amit mi idáig csak sejtettünk.  Feltárja a szervezett nagy adócsalásokat amelyeket ismeretlen fontos emberek támogatnak. Biztosan nem önzetlenül.

Most szeretném felhívni a biztosítók  figyelmét ezzel az ellenőrrel nem érdemes nagy összegű életbiztosítást  kötni. Imádkozzunk érte. Még akkor is ha már tudom, hogy ennek a meghallgatásnak a jegyzőkönyvét száz évre titkosítják. Vagy kétszázra. A dezertáló adóellenőrnek meg annyi. Már most megmondom. Remélem, hogy minden dokumentumot már letétbe helyezett valahol. Mert ha nem kivehet egy közös szobát Snowdennel valahol egy Moszkva környéki dácsában.

szantograf.hu