Kárognak a varjak – jogos az aggódás – várják a kétkedőket a kórházba

Készült egy tartalmas interjú az Észak pénteki számában dr. Csiba Gábor főigazgató úrral.Elkövetője szerény személyem. Akár szó szerint is idézhetném – de emlékezetből fogom tenni.

Mivel mostanában sűrűn megfordultam ott , láttam, hallottam ,hogy esténként varjak ezrei keringtek, károgtak a kórház fölött. A meleg miatt próbarepüléseket végeztek. Megtudtam, hogy ez nem valami újdonság, már régen kiszemelték ezt a helyet. S ami jó hír , hogy a Csillagpont körül már jórészt a parkosítás folyik, s a kedves kis mókusok is kezdenek visszamerészkedni. Helyreáll az ökológiai egyensúly.

Viszont e közben sok sok alaptalan vád éri a kórház vezetését miközben minden erővel igyekeznek eleget tenni a Gyemszi elvárásainak. Bizonyos körök azt húhógják, hogy baj van az egészségügyi ellátás körül. Nos, ezek a vádak szándékosan gerjesztett rémhírek.Mivel az átalakítás a kórházak közötti gazdaságosabb munkamegosztás bizonyos személyes érdekeket sérthet a érintettek igyekeznek ezt megakadályozni. A Gyemszi álláspontja – az ellátás színvonalát nem az ágyak és műtők száma határozza meg. Az ország teherbíró képessége alapján az eddigieknél is jobban és racionálisabban alakítják át az ellátási rendszert.

Ami lényeges – a szakpolitikusok véleménye jogos és döntő.  Hiszen ők a választóik érdekében aggódnak és kritizálják az átalakítás rendszerét. A kórház vezetése pedig tisztában van azzal, hogy mindannyiukat a jó szándék vezérli őket. A megyei kórház mind a régió egyik legnagyobb munkaadója felelős a térségben lakók egészségügyi ellátásáért, s ennek tudatában minden információt szívesen megosztanak a nyilvánossággal . Várják azokat a politikusokat akiket érdeklik a kórházak átszervezése, az ellátó rendszer reformja. A vezetők szívesen és kötelességszerűen megosztják ezeket az információkat.Mivel rólunk van szó várjuk, hogy ez a fajta találkozó mielőbb létrejöjjön s a nyilvánosság  első kézből értesüljön erről a tárgyalásról.

szantograf.hu