Köszi a kritikát – ami igaz az igaz – amikor a kevés is sok

Kedves Olvasó, igaza van annak aki azt telefonálta, hogy a jóból is megárt a sok. Hát még a rosszból. Világos, azt akarta a tudomásomra hozni, hogy egy kezdődő személyi kultusz alapjait ásom itt a portálon.

Válaszom, ezt a szórakoztató ide oda kacsintgató portált a bimbózó író ambícióim támogatására találtam ki. Itt akartam promotálni, magyarul elsózni az idén megjelent könyveimet. Ugyanis bementem egy pár könyvesboltba és voltam a kiadó raktáraiban és azt kellett leszűrnöm – Magyarország az íróké , mindenki alkot,  bűnözők és a politikusok, a celebek – ez nem fontossági sorrend mind a Parnasszus lankáin sínkóznak. Én is. Aki egyébként a hatvanas évektől már koptatom az írógépszalagot és a papírt. Újabban a klaviturát verdesem. Szakácskönyvvel még nem próbálkoztam – bár komoly sikereim vannak a gasztrónomiában is . Például ha forró a leves és nagyon éhes vagyok, s nem akarom fújkálni – hogy elszédüljek – öntök egy pohár vizet a tányérba. Mondjuk ez lenne az első szakkönyvem első fejezete. Hogyan hűtsük le magunknak a kaját…

Szóval ha megtetszenek érteni – minden egyes könyv eladásáért meg kell küzdeni. Nagy a kínálat, sok az exkimó író és kevés az exkimó olvasó. Szerencsémre a Gyurcsány szabadon című interjúkötetem mind elkelt – ritka az ahol még kapható -de közben a DK elnöke már előrukkolt a szakácskönyvével. Még nem láttam, lehet, hogy barterben cserélünk egyet -és akkor nekem is lesz. Kíváncsi vagyok mi lehet benne, húsevő e vagy vegetáriánus alkat. Mindegy ha az előszót én írhattam volna – csak azzal kezdem – egyék meg amit főztek . Vagy főztünk?

Ja és mivel a műveimmel még se etethetem Önöket mindennap ezért bővítettem a portált egyéb marhaságokkal. Ezért szerződtettem tengerentúli és budapesti meg miskolci kollégákat, hogy időnként tartalmas írások is megjelenjenek itt. A gráfon.

Ezért nézzék el, hogy időnként sokat szerepelek én is, a portál névadója.

Ezt viszont látni kell – a könyveim a Mester, Tanár úr  mellett a Géniuszban. Ungvári Tamás barátom most külföldön van, s bár olvassa ezt is remélem nem reklamál. Én mindenesetre jó, kitűnő társaságban érzem magam.

Szép napot mindenkinek.

szantograf.hu