Okos kütyük a karácsonyfa alá – mindenki tabletet szeretne – fogyóban

Az idei karácsony egyik legnépszerűbb ajándéka ismét az okostelefon és tablet lehet, de a fényképezőgépek és kiegészítők is igen keresettek a karácsony előtti hetekben.

Az okostelefon és tablet-eladás megkétszereződésére, a karácsony előtti utolsó napokban akár a normál forgalom négy-ötszörösére is számítanak a Telekomnál. A vállalat okostelefon-eladási adataiból kiderül, hogy nagyon népszerűek a valódi élményt nyújtó 4G képes készülékek*, és az okostelefonok mellett egyre többen választanak 4G képes táblagépet vagy fényképezőgépet is. A tévékészülékek esetében a teljes éves forgalom körülbelül egyharmada a karácsony előtti időszakban valósul meg.

Az idei év újdonsága a „fotózz és oszd meg” fényképezőgép a Telekom kínálatában. Egyes készülékek 4G vagy HSPA+ mobilinternet csatlakozással, mások WiFi kapcsolattal vannak felszerelve. Nagy előnyük, hogy segítségükkel jobb minőségű fotók készíthetők, mint az okostelefonokkal, és ezek a készülékről azonnal feltölthetők a világhálóra vagy megoszthatók a közösségi oldalakon. Az okos készülékek mellett a vásárlók előszeretettel választanak kiegészítőket is a szolgáltató széles portfoliójából. Érdekes tendencia, hogy egyre többen keresik és választják az egyéniségükhöz legjobban passzoló színes készülékeket.

Bomba meglepetésként pedig december 14-én a legjobban várt játékkonzol, a PlayStation4 is bekerül a Telekom kínálatába, ami teljessé teszi az ünnepi ajánlatot.

vásárlási szokások változását jól mutatja, hogy a személyes csatornákon történő vásárlás mellett robbanásszerűen nő az online vásárlás. A karácsony előtti növekvő forgalom során a vásárlások mintegy harmada, egyes termékek esetén pedig az értékesítés zöme a megújult www.telekom.hu oldalon keresztül történik. Egyre többen ismerik fel annak előnyét, hogy kényelmesen otthonukból válogathatnak az online kínálatból, ahol esetenként még kedvezőbb egyedi akciókkal, valamint ingyenes belföldi házhoz szállítási lehetőséggel is élhetnek.

Mint ismeretes, a Telekom 4G szolgáltatása jelenleg a magyar lakosság közel 40%-a számára elérhető (kültéren). A lefedettségről és a szolgáltatásról további információk a www.telekom.hu/4g oldalon olvashatók