András a sudoku nagymestere – Isten éltessen, erőben egészségben – az ajándék úton van

Kollégám felhívott a távolból , tudom e mi az a sudoku?  Persze, hogyne – válaszoltam . Történhetett ez úgy tíz esztendeje, amikor mifelénk még az se tudtuk, hogy ezt késsel vagy villával kell enni.Igazából valamilyen japán küzdősportra gondoltam.

Ám nem azért van az internet, hogy ne legyünk géniusz-terminátorok. Beírtam – sudoku – erre csak egy nevet írt ki minden böngésző, bárhol is kerestem – dr. Bleyer András nevét.

Andrással még aznap megegyeztünk és másnaptól a mi régiónk minden lapjában megvolt a napi rejtvény. Már csak azt kellett megtanulnunk, miként is kell ezt megfejteni. András persze nemcsak ennek a mestere, a matematika doktora, tanárember, és a műszaki tudományokban is jártas. Irodalmár lévén otthon van a számítástechnikában – nemcsak pendrájvra ment de le is tudja olvasni. Irigylésre méltó a sokoldalúsága. Most éppen az Ab ovo könyvkiadó igazgatója.

Így amikor az első könyvemmel bekopogtattam hozzá – nem sok reményt tápláltam a további együt működésünk irányába. Csalódnom kellett kellemesen. Végül is az idén három könyvemet sikerült kiadni András és csapata segítségével.

András is nyilas mint jómagam s , most kedden ünnepli a születésnapját. Isten Éltesse minden jót, erőt és egészséget kívánok  neki – pár napja egy kis üveg vörös borral Ő köszöntött most legalább ennyivel tartozom neki én is. Mihelyst Pesten vagyok viszem.

Kedves András, köszönöm az idei segítségedet – jövőre ez már kevés lesz. Szedd össze magad – két könyvre való gyűlt össze a gépemen. Direkt hagytam benne sok hibát mert láttam örömet okoz nektek amikor meglelitek.

szantograf.hu