Billeg a mérleg – nem megrendelésre dolgoznak a talárosok – három az igazság

Már nem vagyok devizahiteles. Kiböjtöltem, mamám segítségével megoldottuk ami már nagyon fájt. Így aztán könnyen jár a szám, ha a téma felvetődik.

Három a magyar igazság. Első a bankoknak igazuk van – így döntött a kúria – a szerződést be kell tartaniuk, amiben megállapodtak az adósok és a hitelezők.

Kettő, a politika, a hivatalos kormányzati egy darabig lapított, hallgatott, csóválták az összes fejüket – nem ezt várták csak hát tudták – ha a magyar bíróság független s nem megrendelésre dolgoznak a talárosok akkor ez van ezt kell szeretni.

Három, nem marad más mint, hogy izomból le kell nyomni a keserű pirulát a bankok pénzre éhező torkán. A választásokig ki kell valamit találni – meg lett ígérve – senkit nem hagyunk az út szélén – akkor most még se lökhetjük be őket az árokba. Csak azért mert megmondtuk.Tehát várható, hogy tavaszig ismét rájár a rúd a bankokra.

Csak egyet nem értek – s ez lenne a negyedik – én amikor felvettem a pénzt forintban adták ide, szó se volt róla, hogy nem a sajátjukat adják. Meg voltam győződve, hogy az OTP egy magyar bank és azért ad nekem kölcsön mert nekik tele a trezor forinttal. A franc se gondolta, hogy ők is kórencsálták egy svájci uzsorástól. Mondták, volna sajnálom uram, ide csak betenni lehet ki már nem adunk .

Tartok tőle, nagy a gyanúm, hogy ők amikor devizahitel címen jótékonykodtak velem, nem tettek más mint, hogy mások forintos betétjeiből adtak nekem. Kár is folytatni – ez a fajta banki tranzakció nem egy politikai összeesküvés mellékterméke. Ez valójában jónak látszott és az is lett volna, ha idő közben nem üt be a krach.  Ha nem jön a gazdasági válság és nem omladozik a magyar ipar és mezőgazdaság termelése.

Mindegy az alaptörvényből szerencsére kimaradt – hogy csak a bankok járhatnak jól. Így remélhetően csak lesz józan megoldás. Viszont ha a banki alapkamat tartósan annyi amennyi most hamarosan az összes magyar pénzintézet kiürül és viszik a forintot egy házzal arrébb. Ez se hiányzik most nekünk.

szantograf.hu