Nem kötelező -honnan jönnek a nagy ötletek -Strasznoff Ignác utódai köztünk élnek

Fényképes igazolvánnyal házalnak kétes elemek hol mikor milyen gázszolgáltató képviseletében. Harmincezer azaz 30 000 forintért tukmálják rá az idősebbekre a képen látható mindössze 2500 forintos széndioxid érzékelő herkentyűket. Mondván januártól kötelező lesz és az ellenőrzéskor ha nem tudják bemutatni, 100 ezer forint a büntetés.

Mondja mutatja a tévé, hogy nem igaz. Megírja az újság, hogy csalók szélhámosok járják a vidéket ezzel a trükkel. S aki nem tud fizetni azonnal 10 ezer forint előleget kérnek és későbbi szállítást ígérnek.

Eredmény – hogy ezek a kétes elemek nézik a tévét, olvasnak újságot és rögtön a fejükhöz kapnak. Ba..meg, hogy ez nem nekem jutott eszembe.  Előveszik a katona vagy az ifjúgárda igazolványukat, beragasztják a legénykori vagy az áldozási képüket és már is szaladnak a Praktikerbe, ahol most ez a vacak akcióban sorjázik a polcokon. S indulnak bevetésre. Közben az első három sikeres akció után azon törik a fejüket, hogy mit lehetne még kötelezővé tenni majd jövőre.

Az illetékesek se restek – mondják magukban – ezt mi is kitalálhattuk volna. igaz olcsóbban , de csak elsózhattunk volna némi felárral vagy százezer ilyen kütyűt.

S a bünti pénzről még nem is beszéltünk.

szantograf.hu