Nem tamáskodom – itt köszöntöm az ünnepelteket -minden jót

Tamás napja van. Tamáskodtam egy kicsit – hogyan is köszöntsem akiket személyesen ismerek – alul kevés lenne a hely erre. Inkább itt kívánok minden jót barátaimnak, jó ismerőseimnek,  Barcsa Tamásnak, Kalamár Tamásnak,Kolodzey Tamásnak,Major Tamásnak akit a sors az ország másik végibe szalajtotta, Szalai Tamásnak aki rendre megjavítja a traffipax előrejelzőmet, Szikszay Tamásnak volt gimnáziumi osztálytársamnak, Vörös Tamásnak a TV2 producerének, volt balatoni szomszédomnak, Bihari Tamásnak,Durucz Tamásnak, Fábián Tamásnak, Kobold Tamás volt polgármesternek akivel csaknem tíz évig dolgoztunk együtt, Jordán Tamás barátomnak, aki minden előadására meghívott, Suchman Tamásnak, Gyárfás Tamásnak, Orosz Tamásnak aki sosem várat meg a Skoda szervízben, Pálócz László Tamás pesti kollégámnak, Csizmadia Tamásnak a BM sajtófönökének, dr. Tepper Tamásnak, akiből mára már Thomas lett, Ungvári Tamásnak,  Varga Tamásnak a Skoda szerviz legjobb villamossági szerelőjének, és Velencei Tamásnak Tiboldarócra, Akit kihagytam azt tessék betudni a kezdődő felejtékenységemnek. A telefonom névjegy listáján még hetven Tamás van, nekik is minden jót erőt egészséget kívánok.

S ha már a naptárról van szó , lassan felejtős lesz az asztali, az a lapozható. Így aztán egyre nagyobb a választék és egyre olcsóbbak miközben a nagy cégek már nem is ajándékoznak ilyeneket. Valamikor hajdanán ilyentájt már hegyekben álltak nálam ezek az ajándékok, osztogattam is szépen, mert gyorsan romlottak.

Így most magamnak vettem ilyet – csupán megszokásból száz forintért és hozzá feleannyiért keménypapíros támasztékot. Mert e nélkül nem lehet meg az ember.

szantograf.hu